València estudia ampliar el conveni amb la Junta Major de la Setmana Santa Marinera

Guardar

Junta Major de la Setmana Santa Marinera (4)
Junta Major de la Setmana Santa Marinera (4)

L'Ajuntament mantindrà el suport, plasmat amb un conveni de col·laboració, amb la Junta Major de la Setmana Santa Marinera "per al foment, per mitjà d'ajudes, de les activitats d'interés general que organitza aquesta entitat, portaveu d'una festa declarada d'Interés Turístic Nacional". A més, tal com ha explicat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, el consistori estudia ampliar aquest acord "per tal que els protagonistes d'aquesta festa puguen fer front a les circumstàncies actuals i mantenir viva la tradició".

Així s'ho ha manifestat l'alcalde Joan Ribó al president de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València, Pep Martorell, durant una trobada que han mantingut a l'Alcaldia i en la qual també hi ha participat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Durant aquesta reunió, Joan Ribó ha agraït el treball de la Junta Major i s'ha interessat pel sentir de confrares i germandats, impulsores dels actes d'una festa que compta amb la Medalla d'Or de la Ciutat. A més, el primer edil s'ha fet ressò del sentiment de la ciutadania que porta tres anys sense poder gaudir de tot allò que comporta la Setmana Santa als carrers del Marítim, i ha recordat que l'any 2019 s'hi hagué de suspendre pel temporal, i l'any passat i enguany per la pandèmia del coronavirus.

Amb tot, l'alcalde ha celebrat "l'esforç" de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera que manté l'esperit de la festa amb iniciatives com una sèrie documental, que es pot seguir a través de YouTube, sobre els actes processionals que, en una conjuntura normal, processionària cada un d'aquests dies pel carrer.

Per la seua banda, Pep Martorell ha entregat a Joan Ribó i a Carlos Galiana el tradicional llibre d'actes que mostren "la singularitat" d'aquesta festa, que enguany se celebra entre el 26 de març i el 4 d'abril, sense processions ni actes conjunts de carrer per a evitar aglomeracions.

Destacats