València es queda com a finalista en l'elecció de la Capital Europea de la Innovació 2020

Lovaina és designada Capital Europea de la Innovació en 2020

Guardar

010_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament
010_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament

La ciutat de València no ha sigut la triada per a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació. Un lloc que es disputava amb altres cinc ciutats europees – Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia), Lovaina (Bèlgica) i Viena (Àustria) – i que contribuirà a convertir la nostra ciutat en un referent europeu. València ja era l'única representant espanyola en la llista de les 12 ciutats classificadesm, però finalment ha sigut Lovaina la ciutat triada.

València es presentava amb  el projecte Missions València 2030. Aquesta iniciativa recull una sèrie d'estratègies per a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible i emprenedora. En aquest sentit, entre els objectius d'aquest projecte es troba no només aspirar a la millora de la salut de les persones i avançar cap a una ciutat sostenible amb el focus posat en la renaturalització de l'entorn urbà, sinó també a enfortir el teixit productiu i impulsar els processos de transformació digital que ens permetran ser més resilients i adaptar-nos als escenaris de crisis. I tot això, per descomptat, sense deixar a ningú arrere i reduint les desigualtats socials.

De fet, com explicava, a aquest diari, el regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, l'objectiu era "definir quines missions volem com a ciutat i que tots els sectors públics, privats i la societat civil vagen a una per a aconseguir eixe objectiu que pot ser des de la lluita contra l'obesitat infantil, la reducció en un 90% del consum de plàstic, la lluita contra la soledat no desitjada... Són molts els objectius que està marcant Europa i nosaltres, com a ciutat, volem triar tres a nivell polític i tres a nivell de ciutat mitjançant procés participatiu per a treballar en eixa direcció".

No obstant això, Galiana ha recordat que València rebrà una ajuda de 100.000 euros per a desenvolupar solucions innovadores i ha assegurat que des de l'Ajuntament estan "francament contents per ser una de les sis ciutats finalistes". "L'any que ve ens presentarem perquè podem fer-ho dos anys seguits i anem a proposar fer una trobada a València amb la resta de ciutats finalistes per a intercanviar idees al voltant de la innovació quan ho permeta la pandèmia", ha anunciat.

En aquest sentit, el regidor d'Innovació ha posat en valor el treball de l'equip tècnic per a arribar a aquesta posició des de març, així com el de l'equip de govern del consistori i de l'oposició perquè, ha dit, "aquest no és un projecte de govern, sinó de ciutat".

Destacats