València es presenta "com a referent verd mediterrani" als actes de la World Design Capital

El vicealcalde, Sergi Campillo, ha realitzat una presentació del projecte de la candidatura de València Capital Verda Europea 2024

Guardar

El vicealcalde de València, Sergi Campillo, en la presentació de la capital verda europea
El vicealcalde de València, Sergi Campillo, en la presentació de la capital verda europea

La ciutat de València, Capital Mundial del Disseny l'any 2022, també prepara la seua candidatura per a ser Capital Verda Europea en 2024, "una designació que ratificaria les polítiques aplicades per l'Ajuntament en matèria de mobilitat urbana, gestió de residus, i impuls de les infraestructures verdes, entre altres mesures mediambientals", segons ha explicat hui el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, durant la presentació d'aquesta candidatura que ha fet hui, a mitjans estatals i internacionals, en el marc de la presentació del programa oficial de la World Design Capital València 2022.

En aquest acte, que s'ha celebrat al Centre del Carme Cultura Contemporània, el vicealcalde ha recordat que aquest guardó implica la medició de 12 indicadors verds entre els quals també es troben, per exemple, la qualitat de l'aire, l'ús sostenible del sol o les accions realitzades per a mitigar el canvi climàtic. I ha explicat que "el consistori s'esforça en este projecte amb intervencions que fan de València una ciutat cada dia més verda".

"Així- ha ressaltat el vicealcalde- València, que treballa per convertir el disseny en un agent principal de totes les polítiques, al mateix temps impulsa iniciatives sostenibles, innovadores i resilients davant el canvi climàtic". D'esta manera, ha subratllat "a més de destacar l'estat de maduresa del disseny a la ciutat, podem ressaltar la seua infraestructura verda, amb elements claus com el Jardí del Túria, el Parc Natural de l'Albufera i el Parc Natural del Túria". "I també podem parlar d'altres eixos de la València verda com son, per exemple, l'horta i les iniciatives impulsades arran de la designació de la ciutat com a Capital Mundial de l'Alimentació Urbana Sostenible l'any 2017", ha afegit.

El vicealcalde Sergi Campillo, que ha assegurat que "no es tracta de presentar-se per presentar-se sinó d'armar una candidatura potent que assenyale el model de desenvolupament de la ciutat de València per als pròxims anys", ha afirmat que es tracta "d'una oportunitat perquè portem molts anys fent un canvi en polítiques ambientals i ara es tracta de posar en valor tot el treball realitzat com ha passat amb els temes de disseny".

Destacats