València es manifesta contra l'augment de la pobresa en el món

El moviment estatal Pobresa Zero organitza una manifestació a les 18.00 h

Guardar

pobreza
pobreza

El moviment estatal Pobresa Zero amb la col·laboració de diferents sectors de la societat civil porta des de 2005 lluitant per acabar amb 'la pobresa i de la desigualtat d'una forma urgent, definitiva i eficaç'. En commemoració amb el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que es va celebrar el passat 17 d'octubre, la campanya ha organitzat diferents actes entre els quals es troba la manifestació que es realitzarà hui a les 18.00 h al parc Parterre de València.

L'actuació ‘Rueda de premsa de les oprimides’, en la qual van col·laborar Acció Cultural PV, Francachela Teatre, el contacontes Vicente Cortés i l'alumnat de la Universitat Politècnica de València, va ser l'acte que va inaugurar el 17 d'octubre a les 11.00h en la plaça de Manises les activitats previstes a la ciutat. Els grups Zoo i Jazzwoman van ser els protagonistes de l'acte d'ahir del concert de Benvingudes de la Universitat de València que va tindre lloc en la Plaça de Bous. Per a hui, de 10.30 h a 14.00 h, els dibuixos dels col·legis públics Jaume Balmes i Alejandra Soler i l'actuació de clown de Le Clé s'instal·laran al Mercat de Russafa.

manifestación pobreza cero Actuació ‘Rueda de prensa de las oprimidas’

València no ha sigut l'única ciutat que ha acollit les més de 20 activitats organitzades per les diferents ONG, entitats socials, sindicats i universitats adherides a Pobresa Zero. Però els principals actes han sigut les manifestacions de Castelló i Alacant que es van desenvolupar ahir i la de València, totes elles sota el lema «Ens volem sense pobresa i defensant el planeta. Por la justícia i la igualtat, mobilitza't».

Pobresa Zero ha elaborat també un manifest que acompanya a totes les activitats que volen commemorar el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa. Des del document, denuncien que la pobresa ha augmentat: més de 1.800 milions de persones estan en situació de pobresa i més de 736 milions subsisteixen en pobresa extrema. Per això, el moviment reivindica que s'han de buscar solucions que passen «per l'equitat, la inclusió, la intel·lectualitat i l'economia circular».

Destacats