València convoca les subvencions als millors projectes innovadors per a la ciutat

Guardar

0305 JGL Projectes innovació
0305 JGL Projectes innovació

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la convocatòria de subvencions a projectes d'innovació que permeten fer una València més saludable, més sostenible, més compartida i més innovadora. Es destinaran 750.000 euros a la convocatòria d'aquestes subvencions que, com ha recordat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, "la Comissió Europea ha valorat com una de les sis millors iniciatives innovadores d'Europa en 2020".

La convocatòria s'empara en l'estratègia Missions València 2030 i fa una crida a tots els sectors de la ciutat per presentar idees, serveis, iniciatives o productes que milloren la vida dels seus habitants en àmbits com la salut, la sostenibilitat, la innovació, la creació d'ocupació o la ciutat compartida, entre d'altres. Cada projecte guardonat pot rebre fins a 50.000 euros i enguany la convocatòria presenta algunes novetats com que la subvenció també podrà cobrir fins al 30% dels costos laborals del projecte i que, per primera vegada, també poden presentar-se autònoms sense treballadors a càrrec seu.

El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, que ha comparegut en acabar la Junta acompanyat de la vicealcaldessa Sandra Gómez, ha destacat que "estem en un procés de canvi de mentalitat sobre el model productiu per anar cap a un desenvolupament verd, innovador, intel·ligent". El vicealcalde ha recordat que "la Comissió Europea va triar la convocatòria Missions València 2030 com una de les sis millors iniciatives innovadores d'Europa".

CARRIL-BICI METROPOLITÀ

La Junta de Govern Local també ha donat el vistiplau a la construcció d'un carril-bici des de la rotonda de l'avinguda dels Germans Machado fins a l'entrada del municipi de Burjassot, les obres del qual executarà la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Són 850 metres que uniran els carrils-bici de València i Burjassot, que fins ara estaven desconnectats.

Campillo ha destacat que "València s'ha convertit en la ciutat espanyola amb una xarxa ciclista més desenvolupada i més connectada però no ens conformem a tindre un bon anell ciclista sinó que entenem que València és la capital de l'àrea metropolitana i, per tant, la mobilitat ha de ser compartida i integral amb els municipis limítrofs i aquest és un bon exemple".

CENTRE DE SERVEIS SOCIALS DE BENICALAP

El govern municipal ha aprovat també el projecte bàsic i d'execució i l'estudi bàsic de seguretat i salut per a l'habilitació d'un nou centre municipal de servicis socials al carrer de Miguel Servet de Benicalap. El centre tindrà més de 800 metres quadrats i estarà ubicat dins de les instal·lacions del mercat municipal de Benicalap, en una zona que es troba tancada des de fa anys. El centre atendrà 47.000 usuaris i usuàries i permetrà descongestionar el centre social de Campanar.

Sergi Campillo ha dit que "València tenia 11 centres de serveis socials quan entràrem a governar en 2015 i prompte en tindrà 15 amb el de la Saïdia, que ja s'ha inaugurat; el del Cabanyal, les obres del qual estan molt avançades; i els de Russafa i Benicalap, que estan en fase d'expedient". Per al vicealcalde, "València és una ciutat que cura i es preocupa per la seua gent i els sectors més vulnerables".

Per últim, la Junta de Govern Local ha aprovat també hui una guia per analitzar els efectes de les disposicions normatives de l'Ajuntament en la igualtat real entre dones i homes. El manual, que ha estat elaborat en col·laboració amb el centre d'innovació Las Naves, permetrà que el personal municipal dispose d'una guia per a l'elaboració d'aquests documents, que han d'acompanyar tots els projectes d'ordenances i reglaments.

Destacats