València concedeix l’ajuda directa del Pla Resistir a 1.447 sol·licitants més

Guardar

Ajuntament de València
Ajuntament de València

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la concessió i abonament de 1.447 noves ajudes Parèntesi del Pla Resistir. Aquest acord es materialitzarà, amb un pressupost de quasi 3,5 milions d'euros, en ajudes directes a autònoms i xicotetes empreses (de fins a 10 empleats) afectats per l'impacte econòmic del coronavirus. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit hui la reunió d'aquest òrgan que la setmana passada també va aprovar el pagament d'altres 2.658 ajudes per un import de més de 6,5 milions d'euros. En concloure la sessió, el primer edil ha recordat que hui (a les 23.59 hores) conclou el termini per sol·licitar aquestes ajudes; i ha informat que l'Ajuntament, segons dades de primera hora del matí, ha tramitat 5265 instàncies mentre a la Seu Electrònica Municipal s'han registrat 6.526 formularis de prescripció. L'alcalde també ha fet una crida als comerços, perquè el termini per demanar les ajudes municipals per sufragar les seues despeses corrents finalitza demà, dijous 4 de març. L'Ajuntament ha destinat per això més d'1,2 milions d'euros, i de moment ha tramitat 1.491 ajudes.

En acabar la Junta de Govern Local, convocada amb caràcter extraordinari i urgent per aprovar la concessió del tercer bloc d'ajudes del Pla Resistir, l'alcalde Joan Ribó ha explicat que "l'Ajuntament treballa amb la màxima celeritat possible per resoldre totes les convocatòries d'ajudes als diferents sectors econòmics castigats per la crisi de la covid-19". I ha assegurat que "aprovarà de noves per donar suport a tots els afectats". Concretament, "divendres impulsarem les ajudes per als professionals relacionats amb la festa fallera".

Joan Ribó també ha reiterat que hui és l'últim dia per demanar les del Pla Resistir, unes prestacions que compten amb un pressupost de 28.840,194 euros i estan cofinançades entre l'Ajuntament, la Generalitat, i la Diputació de València "per oferir una resposta ràpida a les necessitats de xicotetes empreses de turisme, l'hostaleria, l'oci nocturn, indústries culturals i instal·lacions esportives". Així mateix, ha incidit que el tràmit per demanar-les comprén dos passos: una preinscripció i, després, la sol·licitud formal, "que és imprescindible per completar l'acció", a través de la Seu Electrònica o del registre presencial a l'edifici municipal de Tabacalera.

Pel que fa a la concessió d'aquestes ajudes, ha explicat que suposa rebre una quantia 2.000 euros per autònom o microempresa, que es pot incrementar en 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social.

1,2 MILIONS D'EUROS PER AJUDES AL COMERÇ

D'altra banda, l'alcalde ha insistit en el fet que les subvencions municipals al comerç es poden demanar fins demà. Així, l'Ajuntament també ha destinat 1.240.743,75 euros per concedir prestacions per sufragar despeses corrents, com les de lloguer, l'aigua o la llum, derivades del funcionament i millora dels establiments comercials gestionats a la ciutat per persones autònomes, xicotetes empreses o microempreses.

Les dues iniciatives (Pla Resistir i ajudes municipals al comerç) 2 impulsades amb la finalitat de pal·liar l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus", sumen més de 30 milions d'euros, i "són una mostra del compromís municipal amb les persones autònomes i micropimes, que han sigut una prioritat en la gestió de la crisi generada per la pandèmia".

Destacats