València comptarà amb una comissió per a informar a les empreses sobre les bonificacions

Borja Sanjuán recorda que tots els grups municipals van aprovar el Pla Integral de Reconstrucció

Guardar

0922 San Juan CEV
0922 San Juan CEV

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha mantingut aquest matí una reunió amb la presidenta de la Confederació Empresarial Valenciana, Eva Blasco, per a abordar les mesures i ajudes que l'Ajuntament ha aprovat en el marc del pacte per la reconstrucció per a ajudar a les empreses i autònoms.

Sanjuán ha explicat que en la reunió s'ha acordat crear una comissió bilateral formada per tècnics de la delegació i la CEV per a informar sobre les bonificacions a les quals puguen acollir-se perquè puguen sol·licitar-les el major nombre d'empreses. A través d'aquesta comissió, s'informarà sobre els processos administratius que han de seguir i les ajudes a les quals poden acollir-se.

Com a exemple, en matèria d'IAE (Impost d'Activitats Econòmiques), l'edil ha precisat que en el pacte per la reconstrucció es van aprovar mesures com la bonificació per creació d'ocupació de fins al 50 per cent de la quota corresponent, per als subjectes passius que tributen per quota municipal i que hagen incrementat la mitjana de la seua plantilla de treballadors amb contracte indefinit, durant el període impositiu.

Igualment, ha recordat que els establiments emblemàtics tenen dret a una bonificació del 95 per cent en la quota íntegra de l'impost, aquells immobles inclosos en la guia elaborada per l'Ajuntament.

L'edil ha explicat que aquestes mesures van ser aprovades per tots els grups municipals i formen part de l'Eix València Pròspera, dins del Pla Integral de Reconstrucció. "Contempla noves ajudes al comerç de proximitat, autònoms i pimes com a complement dels plans estatals" o "la implantació d'un Pla de llicències expresses per a agilitar al màxim la tramitació en aquells àmbits de major incidència en l'ocupació", ha citat.

Finalment ha assenyalat que València és "una de les grans ciutats amb menys pressió impositiva d'Espanya". Així, el regidor d'Hisenda ha indicat que "mentre València recapta per habitant 432 euros, ciutats com Madrid arriben als 788 euros".

Destacats