València comença el dia coberta de pols i arena del desert algerià i Mali

Guardar

valència polvo
valència polvo

Diverses ciutats de la Comunitat Valenciana han començat el dia aquest dissabte cobertes de pols i arena, transportat pel vent des del desert algerià i de Mali. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s'ha fet eco d'imatges d'aquest fenomen en ciutats com València, Alacant i Torrevieja.

Encara que són relativament freqüents les deposicions humides (pluges de fang) de pols i arena, no és comuna una quantitat tan important de deposició de pols i arena sense pluja.

De fet, segons Aemet, la deposició seca de pols d'aquesta magnitud es tracta d'"una situació molt rara". "No portem registre d'aquesta mena de meteors, però en anys recents no recordem una cosa similar", ha assenyalat. A l'interior de la Comunitat Valenciana sí que hi ha hagut un poc de precipitació feble, acompanyada de molta pols i arena. L'Observatori de Caudete de las Fuentes ha recollit 0,7 l/m².

Segons ha explicat Aemet, es tracta de deposicions seques de pols i arena transportades des del desert fins als sòls de diverses ciutats valencianes. Des de l'última hora del divendres i durant la matinada d'aquest dissabte ha circulat de sud a nord una massa d'aire amb gran quantitat de pols en suspensió, que ha arribat fins més enllà del Pirineu.

Les anàlisis de moviment de les partícules d'aire des de les 00 hores del dimecres dia 3 fins a les 00 d'aquest dissabte indiquen que l'aire que ha arribat hui a València procedia del desert de la zona de Mali i Algèria.

Destacats