València col·locarà 1200 nous contenidors per al plàstic abans que acabe l’any

L’Ajuntament demana a la Confederació del Xúquer més aigua neta per a l’Albufera

Guardar

- 1016 RdP JGL Sergi Campillo 1
- 1016 RdP JGL Sergi Campillo 1

La ciutat col·locarà 1.226 nous contenidors grocs per a plàstic abans que acabe l’any, un increment del 44’6% respecte als actualment existents. La Junta de Govern Local ha aprovat un conveni amb Ecoembes, que donarà 200 contenidors, mentre que la resta els proveirà l’Ajuntament. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, espera "incrementar els percentatges de reciclatge" de plàstic i llandes evitant "la temptació de tirar-ho tot al contenidor gris".

Tal i com ha explicat Campillo en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, València té actualment 2.749 contenidors grocs de plàstic i llandes però, abans que acabe 2020, en tindrà un 44’6% més. 200 contenidors els posarà Ecoembes, gràcies a un conveni amb l’Ajuntament aprovat hui per la Junta de Govern Local, i la resta els aportarà el mateix consistori. Sergi Campillo ha explicat que s’ha encetat un procés de reordenació en illes dels contenidors de tota la ciutat i que es vol incrementar el nombre de contenidors grocs existents "millorant el percentatge de reciclatge i evitant la temptació de tirar-ho tot al contenidor gris".

AIGUA PER A L’ALBUFERA

L’Ajuntament també ha aprovat hui la presentació d’al·legacions al Pla Hidrològic del Xúquer 2021-2026, que preveu l’aportació i distribució dels recursos hídrics existents. El consistori demana en les seues al·legacions que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer aporte aigua neta al llac de l’Albufera. El vicealcalde ha destacat que l’entrada d’aigua des dels embassaments de la Confederació del Xúquer a l’Albufera és pràcticament inexistent des de l’any 2006 i ha sol·licitat "visió ambiental" a l’organisme públic. Sergi Campillo ha recordat que "l’Albufera és el parc natural valencià més antic i que, després de 34 anys d’eixa declaració, cal donar-li una solució al problema de contaminació del llac".

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat també la cessió de l’ús de la coberta del centre cívic de la Cebera a la comunitat energètica de Castellar-l’Oliveral per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. El regidor ha destacat que hi ha 60 famílies interessades en la creació de la comunitat energètica d’este poble de València i que el govern municipal vol fomentar el naixement d’esta classe d’entitats en tots els barris de la ciutat per "reduir la contaminació i la dependència energètica". Campillo ha recordat que la instal·lació de plaques solars "permet reduir en 48 tones l’emissió a l’aire de C02 i equival a la plantació de més de 700 arbres".

Finalment, el govern municipal ha felicitat també la Federació d’Associacions Veïnals de València, que ha reelegit María José Broseta com a presidenta. A la felicitació s’han sumat els dos vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo.

Destacats