València celebra el Dia de la Casa Benlliure amb visites guiades

Guardar

Casa_Benlliure,_sala_de_Josep_Benlliure
Casa_Benlliure,_sala_de_Josep_Benlliure

L'Ajuntament celebra demà, 1 d'octubre, el Dia de la Casa Benlliure amb el fi d'homenatjar als pintors valencians José Benlliure Gil, nascut al Cabanyal el 30 de setembre de 1855 i José Benlliure Ortiz, que va nàixer l'1 d'octubre de 1884 a Roma. «La proximitat entre totes dues dates fa que el primer d'octubre s'haja instituït com el Dia de la Casa Museu Benlliure, per a memòria de tots dos pintors i amb l'objectiu d'enfortir la imatge d'un dels museus amb més arrelament i història de la nostra ciutat», tal com ha informat la regidora de Cultura, Glòria Tello.

«Per a celebrar-ho -ha afegit la regidora- durant eixe dia l'entrada al museu serà gratuïta, s'oferiran visites guiades gratuïtes a les 11, a les 12 i a les 17.30 hores». «A més, ha anunciat, es presentarà l'Obra Invitada del Museu 2020, amb una visita comentada de la mateixa a les 13.00 hores». Aquesta obra és Aquelarre, de José Benlliure Gil, d'una col·lecció particular.

Glòria Tello ha recordat que «durant les últimes dècades l'oferta cultural de València ha experimentat un notable desenvolupament multiplicant el nombre de museus i sales d'exposicions existents», i ha explicat que la Casa-Museu José Benlliure, fundat en 1957, arran de la donació realitzada per María Benlliure Ortiz, «constitueix hui dia un referent ineludible per a conéixer el quefer artístic de la família Benlliure així com la forma de vida de les famílies acomodades de la València de finals del segle XIX i principis del XX».

Aquest museu, que ha sigut remodelat en diverses ocasions, exhibeix gran part de la producció de José Benlliure Gil i José Benlliure Ortiz, a la memòria dels quals està dedicat el museu, així com peces artístiques de la resta dels germans Benlliure i d'importants artistes nacionals i internacionals com Joaquín Sorolla, Muñoz Degraín, Rusiñol, etc. La casa museu compta a més amb una sala d'exposicions temporals en la qual es desenvolupa una programació enfocada a l'estudi del panorama artístic valencià de l'època o a aprofundir en el coneixement de les col·leccions del mateix museu.

Destacats