València celebra el Dia de la Bici amb una recuperació del 70 % d’este mitjà de transport després del confinament per la Covid-19

L’Ajuntament lliurarà el Reconeixement del Dia de la Bici a l’associació València en Bici-Acció Ecologista Agró en el seu 30 aniversari

Guardar

0602 Dia de la Bici
0602 Dia de la Bici

Demà dimecres, dia 3 de juny, és el Dia Mundial de la Bicicleta i l’Ajuntament València se suma a esta efemèride celebrant la recuperació del seu ús una vegada superada l’etapa de confinament, en què hi va caure fins al 91’5 %. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha informat que, segons les dades recollides pels mesuradors repartits per la ciutat, "la setmana passada ja van aconseguir xifres de pas equivalents al 75 % de la circulació habitual per estes dates". D’altra banda, l’Ajuntament lliurarà el Reconeixement del Dia de la Bici a l’associació València en Bici-Acció Ecologista Agró "per la seua trajectòria de 30 anys de foment de la cultura ciclista".

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha qualificat d’"excel·lent" la recuperació de l’ús de la bicicleta a València després de l’etapa de confinament pel coronavirus. Segons l’edil, la setmana passada els mesuradors distribuïts per la ciutat "van registrar les seues dades més elevades entre setmana, la qual cosa reflectix que l’ús que s’està realitzant és l’habitual per anar a treballar i realitzar els desplaçaments quotidians".

La intensitat mitjana diària més alta de la setmana passada es va registrar el divendres dia 29, última jornada laborable en la fase 1, en el punt de mesurament del carrer de Xàtiva, amb 4.600 usos. Ahir este mateix punt va aconseguir la xifra de 500.000 desplaçaments des que va començar l’any. D’altra banda, este dilluns es van realitzar 5.822 desplaçaments en Valenbisi davant dels 354 de l’11 de maig, dia en què es va reobrir el servici. El mes de maig es van unir a Valenbisi 1.953 persones més, la qual cosa suposa un total de 33.351 abonats.

"La bicicleta, amb els seus dos segles d’història quasi inalterada acreditant la seua utilitat per damunt de moltíssims altres vehicles, està sent i ha de ser un element bàsic també per eixir d’este episodi tràgic com una millor ciutat", ha apuntat Grezzi. L’edil ha assenyalat com "una de les imatges més representatives i emotives de la llibertat recuperada les últimes setmanes, la dels grups de jóvens que a partir de les huit de la vesprada han eixit a prendre els carrers i València sencera amb les seues bicis".

En paraules del regidor, es tracta d’"una estampa nova que ha de vindre per quedar-se i que representa que les noves generacions, com ja han acreditat les enquestes i estudis realitzats en els últims mesos, trien i reconeixen la qualitat de vida i els avantatges econòmics que els suposa moure's amb bici per la ciutat en compte de de fer-ho amb altres vehicles més cars, menys pràctics i més contaminants".

RECONEIXEMENT DEL DIA DE LA BICI

Com en anys anteriors, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta, la Regidoria de Mobilitat Sostenible i l’Agència de la Bici faran lliurament del Reconeixement del Dia de la Bici, guardó que reivindica la labor de persones i col·lectius que fan de la bicicleta "un instrument transformador al servici de la democratització de l’espai públic". En esta ocasió es concedirà a València en Bici-Acció Ecologista Agró, "per la seua trajectòria de 30 anys de foment de la cultura ciclista". No obstant això, la cerimònia de lliurament es posposarà per causa de la COVID-19.

D’altra banda, l’Agència de la Bici ha encarregat un disseny a Virginia Lorente per recordar el Dia Mundial de la Bicicleta en una campanya que es llançarà a partir de hui a les xarxes socials.

Arxivat a:

Destacats