València cedeix un solar a Casa Caridad per al projecte Fènix

Guardar

1006 Visita Casa Caritat (4)
1006 Visita Casa Caritat (4)

L'Ajuntament ha cedit a Casa Caridad un solar al carrer de Xilxes que va sol·licitar l'entitat per estar pròxim a les vivendes per a persones en risc d'exclusió social de l'anomenat 'Projecte Fènix'. Ho ha explicat l'alcalde Joan Ribó durant la visita que ha fet aquest matí a l'ONG, acompanyat de la regidora de Servicis Social, Isabel Lozano, i juntament amb el president de Casa Caridad, Luis Miralles. "Volem que aquests pisos siguen el pas perquè aquestes persones que han renascut de les seues cendres aprenguen a volar i tornen a la societat, sabem que és una tasca complexa i dedicarem els recursos que calguen", ha manifestat l'edil, qui ha recordat que només enguany les ajudes municipals a l'Associació Valenciana de la Caritat arriben al milió d'euros.

La parcel·la del carrer de Xilxes passarà a disposició de l'Associació Valenciana de la Caritat a través d'una cessió temporal d'ús gratuïta per un termini de 30 anys. Casa Caridad el va demanar a l'Ajuntament perquè està tocant un immoble de la seua propietat, on està desenvolupant l'anomenat 'Projecte Fènix', un edifici de huit vivendes supervisades per a persones sense sostre i en risc d'exclusió social que començarà a funcionar el pròxim dia 13. "L'au fènix és una au mítica que renaixia de les seues cendres", ha indicat Ribó, per a explicar que "hi ha moltes persones que per moltes vicissituds s'han vist al carrer, s'ha trencat la seua ubicació social i l'objectiu és tornar-los a ubicar socialment amb unes condicions de vida dignes: que també renasquen".

"Eixe és el compromís, sabem que és una tasca complexa i dedicarem els recursos que calguen". En eixe sentit, el primer edil s'ha referit a la "vinculació i treball intens" de l'Ajuntament amb l'ONG i ha recordat que "enguany les nostres ajudes han estat d'aproximadament un milió d'euros". També ha al·ludit al "treball conjunt amb Casa Caridad en l'atenció a les persones sense sostre durant la pandèmia" i "podem dir amb orgull que mai se'ns han saturat" les places disponibles tant a l'associació com als poliesportius de la Petxina i Natzaret.

Per la seua part, la regidora Isabel Lozano ha qualificat el 'Projecte Fènix' com a "un recurs fonamental per a la ciutat de València" i "una peça clau dins de tot el sistema de recursos i entitats que treballen a la ciutat per a les persones sense llar". Així, "l'Ajuntament de València forma part d'eixa xarxa, dona suport a totes les entitats, treballa junt amb elles, perquè és l'única manera en la qual tindrem èxit i serem eficaços a l'hora de buscar una alternativa vital i una nova vida per a les persones que necessiten el suport de les administracions i entitats per poder tindre un nou projecte de vida".

Sobre el 'Projecte Fènix', el president de Casa Caritat, Luis Miralles, ha explicat que es va iniciar l'any 2018 "amb un piset molt xicotet pròxim a les nostres instal·lacions de Benicalap, per on han passat 14 persones diferents que hui tenen la seua autonomia, el seu treball, la seua independència". Segons Miralles, "no parlem de vivendes, parlem de veritables llars per a persones que, pels avatars de la vida, circumstàncies laborals o mèdiques o que han vingut de països estrangers en circumstàncies adverses, han vist com la ciutat de València els ha ajudat i donat suport".

Destacats