València bonificarà el 80 % de l'IAE als comerços afectats per les obres de la plaça de Bruges

Guardar

mercado_central
mercado_central

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, han mantingut aquest matí una reunió amb l'associació de comerciants del Centre Històric per informar-los sobre les actuacions de reurbanització previstes al voltant del Mercat Central, l'església de Sant Joan del Mercat, la plaça de Ciutat de Bruges i la Llotja. A més, han anunciat que Hisenda bonificarà el 80 % de l'IAE als comerços afectats "per compensar els problemes que puguen ocasionar-se amb motiu d'unes obres que a llarg termini beneficiaran el comerç local de la ciutat".

Gómez ha assegurat que "és molt important coordinar les obres amb els comerciants que es veuran afectats" i ha destacat que "una intervenció d'aquesta envergadura a llarg termini és molt beneficiosa per a l'activitat econòmica". "Les conversions en zona de vianants generen un impacte molt positiu en el comerç, ja que facilita els desplaçaments a peu que afavoreixen les compres", ha destacat.

No obstant això, ha assenyalat que les molèsties de les obres tant de l'entorn del Mercat Central com de la plaça de la Reina se sumen a un any molt complicat a conseqüència de la crisi per la pandèmia, per la qual cosa ha traslladat a l'associació de comerciants del Centre Històric que l'Ajuntament aplicarà totes aquelles bonificacions que puguen alleujar possibles pèrdues.

Així ha anunciat que Hisenda bonificarà el 80 % de l'IAE d'aquells comerços que compten amb aquesta càrrega fiscal i s'explorarà la bonificació de les taxes de terrasses o guals, entre altres, "per compensar els problemes que puguen ocasionar-se amb motiu d'unes obres que a llarg termini beneficiaran el comerç local de la ciutat".

Destacats