València avança en el "desbloqueig" de la Marina

Guardar

Consell Administració Autoritat Portuària
Consell Administració Autoritat Portuària

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha participat en la reunió del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València que ha constituït la comissió interadministrativa per a gestionar tots els espais d'este enclavament, i ha assenyalat que "hui es fan passos de gegant per a desbloquejar la Marina i convertir-la en el pol d'innovació del Sud d'Europa".

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha celebrat amb estes paraules els acords de la reunió del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València (APV), en què també s'ha decidit adjudicar les antigues bases d'Ibredrola, on s'invertiran de 2,9 milions d'euros i l'explotació de les instal·lacions nàutic-esportives.

María José Catalá ha participat en esta reunió, celebrada en l'Edifici del Rellotge del Port de València, i ha qualificat la trobada de "molt important". "Un objectiu de l'executiu local era traure del bloqueig La Marina i reactivar la zona, i després de la dissolució del consorci, constituït l'any 2007, quedava pendent trobar una fórmula d'organització i cooperació entre estes dues administracions".

"Hui hem aprovat la creació de la comissió interadministrativa entre l'Ajuntament i l'Autoritat Portuària, dues entitats que l'any passat ja van avançar treball, ja que van desbloquejar la concessió administrativa de l'antiga base de l'equip Alinghi per a destinar-lo al projecte Marina d'Empresa que, amb una inversió de més de 18 milions d'euros, recuperarà este espai i generar activitat, emprenedoria i innovació", ha recordat.

L'alcaldessa ha destacat que el Consell d'Administració de l'APV també ha aprovat la concessió administrativa de les antigues dos bases de l'equip Iberdrola, per a l'startup Sesame, per un termini de 20 anys i amb una inversió de 2,9 milions d'euros "amb els quals es rehabilitaren, recuperaran i explotaren estos immobles".

"Estem fent passos de gegant en temps rècord, perquè desbloquegem este espai i generem inversió privada aportant oportunitats a este entorn, després d'un bloqueig de 8 anys en què només es va aspirar a portar unes oficines de Labora que no anaven a aportar gens de riquesa ni de l'activitat econòmica que ja protagonitza el dia a dia de La Marina", ha assegurat Catalá.

"A més, hui també s'ha adjudicat la gestió privada de les instal·lacions nàutic-esportives de la zona nord del Port de València, en la qual portem treballant des de fa mesos, perquè era una necessitat imperiosa del govern d'Espanya, ja que podia haver sigut objecte de sanció internacional", ha afegit.

Finalment, l'alcaldessa ha ressaltat del tràmit administratiu aprovat per a l'ampliació de la terminal Nord del Port, "que és una qüestió tècnica i complexa, fonamental perquè esta ciutat i este país no pot renunciar a mil milions d'euros d'inversió i a l'activitat econòmica de l'Autoritat Portuària de València que repercutix directament en el Producte Interior Brut (PIB)". "Estem avançant i som pioners amb iniciatives vinculades a la sostenibilitat mediambiental i la mostra és el primer corredor marítim ferroviari que permet que vaixells que venen d'Itàlia desplacen les seues càrregues amb tren i eviten el trànsit de camions i reduïx l'emissió de gasos contaminants", ha manifestat, després d'afirmar: "Les polítiques mediambientals es fan treballant amb propostes com la reivindicació per a declarar l'Albufera com a Reserva de la Biosfera".

Destacats