València augmenta un 30 % la seua inversió en seguretat respecte a l'any 2015

La inversió en Policia Local ha augmentat des de 2015 un 236 %, i en Bombers un 24 %

Guardar

1124 Inversions previstes Protecció Ciutadana 1
1124 Inversions previstes Protecció Ciutadana 1

L'Ajuntament de València ha augmentat, de 2015 a 2022, el pressupost dedicat seguretat ciutadana i prevenció d'incendis en un 30%. Pel que fa a Policia Local el pressupost ha passat en aquests set anys de 82 a 107 milions d'euros, i en bombers l'increment ha anat dels 26 milions d'euros en 2015 als 33 milions que preveu el pressupost de l'any 2022. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha afirmat que "de 2015 a 2019 el que vam fer és parar el colp del desmantellament que estava patint la Policia Local, i a partir del 2019 estem dotant a la Policia Local i al Cos de Bombers dels mitjans necessaris perquè puga exercir el seu treball amb les majors garanties".

Per part seua, el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha destacat l'augment de les inversions en seguretat ciutadana respecte a l'any 2015 del 236% en Policia Local i del 24% en Bombers. Sanjuán ha assenyalat que "aquest augment en la inversió demostra les prioritats dels uns i els altres", i ha indicat que "el pressupost de Policia Local representa el 10% del pressupost total de consistori. Això fa evident que dins de la recuperació de servicis que suposen aquests pressupostos, la millora dels servicis de seguretat són una absoluta prioritat per a aquest equip de govern".

Quant al personal, Cano ha recordat que "entraran 234 nous agents, 53 dels quals s'incorporaran en breu, i aniran a unitats centralitzades com la Unitat de Convivència UCOS, per a poder atendre de manera flexible als diferents barris, segons les necessitats. El regidor també ha anunciat que "ja estem treballant en un nou model de policia de barri amb més recursos materials i humans, perquè considerem prioritari el model de Policia de Proximitat. Aquest nou model serà possible amb l'entrada dels 181 nous agents".

Pel que fa a la prevenció i extinció d'incendis, Cano ha afirmat que "aquest equip de govern acabarà la legislatura amb tots els parcs de bombers reformats. Es reformarà completament l'edifici actual del Parc Central de l'Avinguda de la Plata, en el qual construirem un nou edifici, la qual cosa suposarà una inversió de 3,5 milions d'euros i invertirem 800.000 a reformar el Parc Nord".

En Policia Local la principal despesa serà l'increment de la plantilla, que suposarà una despesa extra en la compra de material, però destaquen altres inversions com la compra de 20 motocicletes elèctriques per a la policia proximitat; la realització del projecte per a la construcció d'un nou edifici per a la Unitat de Districte de Russafa, que se situarà en el barri de Malilla, al costat de la Nova Fe; i l'adquisició de 100 nous jupetins antibales. Referent a això el regidor ha recordat que "en 2015 ens trobem amb 80 jupetins per a 1.600 policies, i actualment hi ha 1.100 jupetins per a 1.500 persones, tots els agents que patrullen la ciutat tenen el seu propi jupetí". A més, el regidor ha recordat que es comprarà noves emissores, roba, armers i pistoles de defensa Taser.

Un altre de les partides important que recull el pressupost de l'any 2022 és la creació d'una Unitat del grup GAMA permanent, que se situarà al carrer Santa Cruz de Tenerife, al costat de l'actual Central del Policia Local de l'Avinguda del Cid, "un espai per a la denúncia, l'acompanyament i l'atenció de les dones víctimes de la violència de gènere", ha assenyalat el regidor Aarón Cano.

Finalment, el regidor de Protecció Ciutadana, ha afirmat que "amb aquest pressupost dotem a la policia amb els mitjans que necessita per a desenvolupar les seues funcions i adaptem els mitjans a la nova policia que volem construir, perquè puga atendre les necessitats actuals i de futur, tal com la societat demanda".

 

 

Destacats