València arreplega el testimoni de Màlaga per organitzar la gala dels Goya 2022

Guardar

Premis Goya
Premis Goya

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha ressaltat que aquest cap de setmana València ha arreplegat el testimoni de Màlaga per organitzar la gala dels Goya 2022, amb la qual es tancarà l'any dedicat a Luis García Berlanga. La cerimònia dels Premis Goya ha marcat un dels principals trets d'eixida de l'Any Berlanga, que a més de la celebració de la gala de 2022 inclourà nombroses propostes que tindran com a principal objectiu la divulgació de cinema del director valencià i la promoció de la indústria audiovisual.

Per la seua banda, la Regidoria d'Acció Cultural, en el marc de suport a les activitats programades amb motiu de l'Any Berlanga, col·labora mitjançant patrocini amb la producció del llargmetratge documental "BERLANGA !!". El projecte de la productora valenciana La Nit Produccions compta amb el suport de la família del cineasta, i està escrit i dirigit per Rafael Maluenda, que es va formar professionalment en els equips de Berlanga, a qui li va unir una amistat de quasi vint anys. La pel·lícula comptarà amb els testimonis de grans noms de cinema, i destacarà, entre altres coses, la projecció internacional de Luis García Berlanga.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que "estem encantats de donar suport a la producció d'aquest documental tan necessari per a donar a conéixer la vida i la filmografia del director valencià, però també per mantenir viu el seu enorme llegat cultural i el record de la seua fascinant personalitat i genialitat. Berlanga ens deixa un testimoni en clau de sàtira i crítica sociocultural i política de la realitat espanyola".

Maite Ibáñez ha explicat que aquesta col·laboració se suma a altres activitats que tindran lloc a les biblioteques municipals durant els pròxims mesos, per contribuir a la difusió de l'obra de Luis García Berlanga.

Destacats