València apaga edificis i monuments en l'Hora del Planeta

Guardar

policia local valencia torres
policia local valencia torres

L'Ajuntament de València apaga aquest dissabte 27 la il·luminació dels seus edificis i monuments més emblemàtics amb motiu de l'Hora del Planeta, una iniciativa d'àmbit mundial que enguany arriba sota el lema 'En l'hora del planeta connecta't amb la naturalesa'. L'apagada es durà a terme de 20.30 a 21.30 hores.

Apagaran les seues llums fins a 54 edificis repartits per tot el terme municipal, com els campanars de Carpesa, Borbotó i Massarrojos, el Parotet, les esglésies del Rosari en el Marítim o la de Patraix, les Torres de Serrans i de Quart, la Llotja o el mateix Ajuntament.

Un any més, València s'adhereix a aquesta campanya internacional i ho fa "d'una manera sincera", ja que els objectius d'accelerar la transició ecològica de les ciutats, reduir les emissions de diòxid de carboni i treballar per un progrés sostenible són compartits per aquest govern municipal, que està abordant aqueixa transició de manera transversal.

"Des de les administracions públiques tenim una gran responsabilitat de traslladar eixe compromís a la ciutadania amb accions simbòliques com aquesta, necessàries perquè el missatge arribe a la ciutadania", ressalta la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, en el comunicat municipal.

L'apagada se suma a iniciatives desenvolupades en els últims anys, com la declaració d'emergència climàtica o el compromís amb les polítiques sostenibles com les que han permés fomentar les comunitats energètiques i l'autoconsum.

L'Hora del Planeta de WWF és la major campanya de mobilització sobre medi ambient per a exigir una acció urgent pel clima i passar de les paraules als fets, amb una crida perquè cada persona, entitat o govern assumisca responsabilitats i s'involucre en el treball per un futur millor.

Arxivat a:

Destacats