València acull, aquest dissabte, la primera prova de detecció Covid-19 pels ulls en un local d'oci

Guardar

deteccion covid ojos
deteccion covid ojos
El pròxim 29 de maig, Palau Alameda es convertirà en el marc de la primera prova de detecció Covid-19 en condicions reals realitzada a Europa amb la tecnologia d'Intel·ligència Artificial OcuTech i Innoarea.Aquesta revolucionària prova OcuTech basada en la intel·ligència artificial permet detectar pacients de Covid-19 a partir d'una foto els ulls i promet posicionar-se com una eina de suport en sectors com l'oci, l'hostaleria, el turisme, l'esport i la cultura entre altres.Des de les 13.00 h fins a les 20.00 h, el personal de Palau Alameda, els qui prèviament han sigut instruïts per l'empresa, realitzaran la prova a tots i cadascun dels assistents a les nostres instal·lacions, supervisats per membres del personal (sanitari i enginyers) d'OcuTech i d'Innoarea per a respondre a qualsevol dubte que puga sorgir i informar els interessats sobre el producte i les possibles aplicacions que pot tindre en els diferents sectors.

Com serà el procediment de la prova?

L'entrada dels assistents a les instal·lacions de Palau Alameda es realitzarà per dues entrades separades situades al carrer Arquitecte Mora. D'aquesta manera els assistents usaran una entrada o l'altra en funció de si es dirigeixen a la sala o a Àtic. En cadascuna de les entrades hi haurà una persona de l'equip de Palau Alameda amb el dispositiu GLASS (ulleres intel·ligents de Google) que inclou una aplicació amb la tecnologia OcuTech desenvolupada per l'empresa tecnològica Innoarea Projects.Primer, es prendrà la temperatura dels assistents mitjançant un termòmetre infrarojos. A continuació, els assistents hauran de posicionar-se davant de la persona portadora de les ulleres. Les ulleres de manera automatitzada seleccionaran únicament la regió dels ulls i pujaran aquesta imatge al núvol, on serà analitzada per l'algorisme. Després de l'anàlisi, la imatge dels ulls serà destruïda, de manera que en cap moment s'emmagatzema cap mena de dada ni informació dels assistents. Totes les imatges es recullen de manera anonimitzada, no recollint ni tenint la persona portadora de les ulleres accés a cap mena de dada personal (nom, DNI, telèfon, adreça de correu electrònic).

Resultat disponible en 3 segons

El resultat d'OcuTech prediu la probabilitat que la persona tinga covid-19 en 3 segons. Per això, en funció del resultat de la prova, el protocol d'actuació contempla:• En cas d'un resultat negatiu, la persona podrà entrar a les instal·lacions del Palau Alameda i gaudir de l'esdeveniment sempre seguida en tot moment les mesures de prevenció i seguretat.• En cas d'un resultat positiu, es realitzarà un test diagnòstic (test ràpid d'antígens) en un vehicle sanitari. Si es confirma el resultat positiu, es notificarà el cas a les autoritats sanitàries.Com que es tracta d'una prova pilot, durant el desenvolupament d'aquesta, la tecnologia OcuTech no suposarà determinant per a l'entrada de cap assistent.OcuTech naix després de mesos d'investigació i és desenvolupada per un equip multidisciplinari (enginyers i metges) i internacional (la Xina, els EUA, Espanya). A través de la intel·ligència artificial i amb assajos clínics en diferents països. Es tracta d'una eina de garbellat basada en intel·ligència artificial que és capaç de reconéixer pacients Covid-19 a través d'una foto dels ulls.Actualment OcuTech ha sigut seleccionada per Llançadora, l'acceleradora d'empresa promoguda per Juan Roig, per a treballar el desenvolupament i implantació d'aquesta innovadora eina.
Destacats