València Activa millora l'ocupabilitat de 95 dones amb la formació de la plataforma Treballem Iguals

Gràcies a aquests cursos de la plataforma #TreballemIguals, 260 valencianes han millorat les seues habilitats per a aconseguir una ocupació des de 2019

Guardar

1219 Formacio dones
1219 Formacio dones

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha format 95 dones en habilitats per al foment de l'ocupació. En concret, gràcies a aquest programa formatiu creat en el marc de Treballem Iguals -la plataforma que impulsa el treball de les dones valencianes-, quasi un centenar de valencianes ha adquirit competències clau per a trobar una ocupació o millorar-la.

Pilar Bernabé, responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ús de l'Ajuntament de València, ha explicat que "amb aquesta iniciativa, les dones han treballat aspectes clau que els permeten comptar amb les eines necessàries per a millorar la seua ocupabilitat i millorar les seues competències per a posar en marxa un projecte".

Els dos cursos clausurats -'Marca personal' i 'Habilitats directives'-, juntament amb els de 'Presentacions eficaces', 'Intel·ligència Emocional' i 'Parlar en públic' configuren la segona edició del programa formatiu de #TreballemIguals que pretén millorar les habilitats per al foment de l'ocupació per a dones. Durant el curs d'Habilitats directives' 20 dones han aprés en una formació de 60 hores quines són les eines fonamentals que facilitaran la gestió de personal i el treball millorant l'eficàcia i l'eficiència en el lloc de treball. Per part seua, gràcies al curs de 'Marca personal', 15 dones han pogut adquirir, al llarg d'un recorregut formatiu de 60 hores, els coneixements i habilitats necessàries per a crear una marca personal que els permetrà accedir a una ocupació o millorar-la.

Aquestes 35 alumnes que han participat en aquests dos programes se sumen a les 60 dones que enguany han cursat els programes d''Intel·ligència emocional', 'Parlar en públic' o 'Presentacions eficaces'. Des de la posada en marxa de Treballem Iguals en 2019, un total de 260 dones han pogut millorar les seues competències en qüestions de gran importància a l'hora d'emprendre o liderar projectes com la gestió d'equips, la intel·ligència emocional, les habilitats interpersonals o la gestió de conflictes; i també han pogut conéixer les claus per a millorar la seua marca personal, o com realitzar presentacions eficaces.

TREBALLEM IGUALS

Pilar Bernabé ha recordat que "des de la plataforma Treballem Iguals, primera agència d'ocupació amb perspectiva de gènere d'Espanya, combatem la desocupació femenina, augmentant les oportunitats de les dones desocupades, millora d'ocupació i de les seues habilitats i coneixements professionals". Els programes impulsats en el marc d'aquesta plataforma es dirigeixen tant a dones desocupades com en millora d'ocupació, a emprenedores o a aquelles professionals que desitgen impulsar les seues carreres professionals.

En definitiva, des d'aquesta plataforma es pretén lluitar contra el sòl enganxós, tancar la bretxa digital en l'àmbit tecnològic, així com donar impuls a dones emprenedores o dirigents a través de programes que contribuïsquen a trencar el sostre de vidre permetent a les dones accedir a càrrecs intermedis o superiors.

Destacats