València Activa i CEV reforcen el lideratge de 50 dones amb el programa “Lideresses”

Pilar Bernabé: “Amb ’Lideresses’ fem un pas més en la lluita contra la bretxa de gènere i els sostres de vidre”

Guardar

0227 Lideresses
0227 Lideresses

'Lideresses', el programa de foment del lideratge femení impulsat per l'Ajuntament de València, a través de València Activa, juntament amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ha conclòs la seua segona edició, gràcies a la qual 50 dones valencianes han reforçat les seues competències per a accedir a llocs directius.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha recordat que 'Lideresses' és un programa d'inspiracions, d'autoconeixement, suport i apoderament per a dones professionals que ocupen o puguen ocupar llocs directius en les seues empreses.

"És un programa que ens recorda el que valem, que tenim les qualitats, la força i la determinació. Per això posarem en marxa el programa Lideresses: hem de conéixer-nos, ser conscients del nostre potencial, connectar i ajudar-nos entre nosaltres", ha afegit.

Segons l'informe 'Women In Business 2021' de Grant Thornton, a Espanya només el 34% dels llocs directius són dones, i en el cas de la Comunitat Valenciana, la xifra es redueix a un 26%. Davant aquestes dades, veiem com la paritat encara està lluny d'aconseguir-se en qüestions de lideratge.

"Un dels reptes que tenim al davant és aconseguir tancar aqueixa bretxa de gènere que encara ens afecta, sobretot en qüestions de direcció i lideratge. Per això, des de València Activa creem Espai Lidera, un punt on referenciar el talent de les emprenedores i dirigents valencianes. I, en esta línia treballem també gràcies a aquesta nova col·laboració amb CEV: amb Lideresses lluitem de manera directa i efectiva contra el sostre de vidre", ha defensat Bernabé.

Per part seua, la presidenta de CEV València, Eva Blasco, s'ha mostrat orgullosa de l'aposta que es va fer fa tres anys en posar en marxa el programa Lideresses i ha animat a les dones participants a continuar formant-se i a contribuir amb el seu talent a la recuperació. "Hem de tindre clar que, malgrat l'escenari en el qual estem immersos, no podem retrocedir. Estic convençuda que les barreres de gènere que encara existeixen en el món empresarial i, en concret, en els llocs directius únicament podrem derrocar-les des del compromís de totes les parts a través del diàleg social i la col·laboració publicoprivada, i aquest programa compleix a la perfecció amb aquestes dues premisses: compromís i col·laboració", ha assegurat.

SEGONA EDICIÓ DE LIDERESSES: DOS NIVELLS I MÉS HORES DE MENTORING

El programa Lideresses consisteix en una ruta formativa totalment personalitzada en la qual s'aborden aquells aspectes que les participants consideren clau en el seu desenvolupament professional. L'objectiu és impulsar i afermar la seua carrera professional en llocs de responsabilitat. Per a això es treballa des de l'aprenentatge experiencial, l'autoconeixement i l'apoderament.

Enguany, s'ha celebrat la segona edició d'aquest programa i com a novetat, a més, d'incloure's un nivell avançat per a aquelles participants que van completar en 2019 el nivell bàsic, s'ha incrementat el nombre d'hores en el nivell inicial respecte a l'edició anterior.

Així doncs, les dones que han participat en el programa Lideresses nivell inicial han rebut sessions de mentoring sobre com identificar i resoldre problemes; sobre gestió del canvi, entrenament en habilitats i competències; sobre marca personal i relacions de networking i també sobre eines per a l'anàlisi de tasques i resultats.

Per part seua, les Lideresses de nivell avançat han rebut sessions de mentoring sobre intel·ligència emocional; diversitat en la gestió d'equips i comunicació d'alt impacte.

Les participants podran participar a més en accions i iniciatives posades en marxa des de València Activa i la CEV relacionades amb el lideratge i l'apoderament femení, i trobades de treball dinàmic i participatius per a potenciar el networking.

Arxivat a:

Destacats