València Activa forma a 222 joves en matèries d'alta ocupabilitat

Guardar

Startups en València
Startups en València

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, en col·laboració amb l'Escola d'Organització Industrial (EOI), ha format a 222 joves a través de programes especialment orientats a l'ocupabilitat en diferents àmbits relació-nats els sectors productius de València.

La regidora de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que "els i les nostres joves necessiten ser més competitius i estar més preparats per a accedir al mercat laboral i gràcies a programes com aquest l'estem aconseguint".

Aquesta programació s'ha pogut realitzar a través d'un conveni de col·laboració amb l'EOI -dotat amb 500.000 euros-, gràcies al qual s'han impartit 14 cursos amb una duració mitjana de més de 200 hores, algun con 2 o 3 edicions, en els quals l'alumnat s'ha format en profunditat en sectors d'alta ocupabilitat.

Aquests cursos, que compten amb una demanda real -tant per part del perfil d'alumnat com per les empreses-, han anat dirigits a joves d'entre 16 i 30 anys en situació de desocupació i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. En concret, han anat més enfocats a perfils més qualificats de joves en situació de desocupació, incloent-hi especialment a alumnes d'FP en els cursos relacionats amb matèries tecnològiques.

"Amb aquest programa formatiu el que hem buscat és que els i les joves de la nostra ciutat reberen la formació necessària en camps altament demandats pel mer-cat laboral actual, amb el clar i ferm propòsit de millorar la seua ocupabilitat", ha remarcat la regidora Pilar Bernabé.

Els i les més de 200 joves que han realitzat aquests cursos han pogut formar-se en professions tan capdavanteres com la de data protection officer; programació en Java; gestió comercial i màrqueting; iniciació a la programació; curs de Gestió de Projectes; o el curs de Tècniques de Màrqueting per a eCommerce.

A més, també s'han impartit cursos de tècnic/a en comerç internacional; tècnic/a en qualitat i medi ambient en la indústria agroalimentària (que ha tingut tres edicions); modelatge arquitectònic, tècnic/a en logística o gestió de magatzems (aquests dos últims amb dues edicions per curs).

Destacats