València acollirà la trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis fallers

Guardar

Palau de Congressos
Palau de Congressos

El Palau de Congressos de València acollirà el pròxim dimecres, dia 17 de març, una trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis fallers. "L'objectiu de l'encontre serà compartir informació i dinàmiques de treball en el context actual de pandèmia, analitzar la situació tant de les comissions com dels sectors artístics, culturals i econòmics vinculats a les Falles i informar de totes les qüestions sanitàries que tinguen relació amb una eventual celebració de les Falles durant el segon semestre d'enguany", tal com ha anunciat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, qui obrirà la jornada.

En la inauguració d'aquesta trobada també intervindrà el president de la Generalitat, Ximo Puig, i a continuació el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, abordarà la situació de les Falles i de les comissions falleres.

"Així mateix -ha explicat Joan Ribó- hi ha diverses intervencions previstes per abordar la situació de les empreses dedicades al sector festiu, la de les festes i les comissions en altres localitats valencianes o els plans sanitaris; i la Interagrupació de Falles també plantejarà les seues conclusions".

L'alcalde ha aclarit que aquesta iniciativa sorgeix a partir de les reunions periòdiques de treball que han mantingut l'Ajuntament de València i Junta Central Fallera amb representants fallers, com els de les Juntes Falleres locals, i també de la Conselleria de Sanitat. En la trobada del mes de gener, quan les autoritats sanitàries van plantejar la inviabilitat de celebrar actes fallers durant el primer semestre, es va proposar una trobada d'aquest tipus per compartir informació i coordinador respostes dels diferents municipis en el context actual.

Destacats