Urbanisme demolirà una nau del carrer de Sant Vicent per garantir la seguretat i evitar la degradació de la zona

Sandra Gómez recorda que la seua delegació també du a terme les obres de demolició de l’antiga fàbrica Cervezas El Turia

Guardar

0610 Nave Sant Vicent 1 (1)
0610 Nave Sant Vicent 1 (1)

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua delegació demolirà la nau 1 que forma part del conjunt d’edificacions utilitzades com a magatzem, originalment destinada a fàbrica de moble, al carrer de Sant Vicent número 436. La construcció d’este complex data de l’any 1900 i actualment es troba en estat de ruïna imminent, per la qual cosa l’Ajuntament actuarà de manera subsidiària per resoldre esta situació.

Sandra Gómez ha ressaltat que "amb esta intervenció s’atenen les denúncies realitzades pels veïns i veïnes de la zona motivades pel deteriorament d’un edifici que havia estat objecte de nombroses visites d’inspecció i intervencions de Bombers". Davant esta situació, el Govern municipal va requerir el mes de gener passat a la propietat perquè actuara, però finalment el Consistori durà a terme esta operació de manera subsidiària per un cost superior als 50.000 euros i començarà este mateix mes.

Les diferents inspeccions van determinar que a la nau 1 s’havien després les plaques del sostre i la coberta estava oberta. La resta del material de cobertura i estructura de coberta es troba exposat a l’acció del vent i a la resta d’inclemències meteorològiques. A causa dels danys, la falta de conservació de l’edifici, l’alt nivell d’inestabilitat existenti l’amenaça imminent d’afonament de la coberta, s’ha estimat que existix una situació d’incertesa que podria derivar en el col·lapse incontrolat dels elements estructurals o constructius i, per tant, suposa una amenaça real per a la seguretat pública.

"Per tot això es considera que es donen circumstàncies objectives suficients per estimar que l’estat de la nau 1 ha sobrepassat el llindar de la seguretat i es troba en situació d’amenaça de ruïna imminent", ha explicat Sandra Gómez, qui ha ressaltat que per "previndre i evitar danys procedirem a la seua demolició". L’edil ha recordat que este immoble es troba en una zona afectada pel Parc Central i ha recordat que també s’està procedint a la demolició dels edificis de l’antiga fàbrica Cervezas el Turia, també al carrer de Sant Vicent. La vicealcaldessa visitarà demà estes obres de demolició de les quals, igual que amb la nau, la Regidoria de Desenvolupament Urbà ha assumit el cost per garantir la seguretat i evitar la degradació de la zona.

Arxivat a:

Destacats