Urbanisme aprova el projecte per a acabar amb el tap urbanístic de Ausiàs March

La Junta de Govern aprova la tramitació d'urgència de l'expedient per a l'adjudicació de la contracta de manteniment

Guardar

EvJjmWBXEAYzMpd
EvJjmWBXEAYzMpd

La Junta de Govern ha aprovat aquest divendres el projecte que "permetrà acabar amb un dels taps urbanístics de la ciutat", ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha precisat que es troba en l'entrada a València des de la V31, a l'altura de l'Avinguda Ausiàs March 113.

Gómez ha indicat que en aquesta ubicació "existeix un solar que envaeix la via pública, impedint la connexió de totes dues parts del carrer". Aquesta situació obliga els vianants a "passar per un espai estret pegat a l'autovia que condicionem fa poc perquè pogueren passar amb seguretat i comoditat, però que era una mesura provisional".

El projecte aprovat aquest divendres, segons ha indicat, "permetrà obrir el carrer, portant la tanca del solar a la línia de façana de la resta d'edificis, per a urbanitzar la zona amb àmplies voreres, escocells per a incloure vegetació que done ombra i actue de barrera acústica amb l'autovia, i nous passos de vianants".

"Continuem treballant per a millorar la mobilitat per als vianants a la ciutat i l'accessibilitat universal, alhora que millorem la qualitat de vida de les persones", ha ressaltat la vicealcaldessa.

En un altre ordre, ha explicat que la Junta de Govern també ha aprovat la tramitació d'urgència de l'expedient per a l'adjudicació de l''Acord marc per a l'execució de les obres de demolició, conservació de les condicions de seguretat, instal·lació de fitacions, apuntalaments o altres mesures excepcionals amb caràcter urgent, i les de clos de les parcel·les resultants'.

Gómez ha ressaltat que es tracta d'"una contracta molt important", ja que és la que s'encarrega en els casos en els quals l'amenaça d'una ruïna imminent pose en perill la seguretat pública o la integritat del patrimoni arquitectònic. També s'ocupa de garantir l'estabilitat i seguretat dels edificis, adoptar les mesures urgents i necessàries per a prevenir o evitar danys en els béns públics o a les persones, entre altres. L'adjudicació de la nova contracta es farà per un termini de quatre anys, amb un import anual de 672.155 euros.

Destacats