Una nova línia llançadora de l'EMT connectarà el centre de València

El 20 de marzo comenzará el proceso de peatonalización definitiva de la plaza del Ayuntamiento de València

Guardar

plaza-ayuntamiento-valencia
plaza-ayuntamiento-valencia

El pròxim 20 de març arrancarà la peatonalització definitiva de la plaça de l'Ajuntament de València. En un primer moment, es durà a terme una actuació blana que, mitjançant jardineres, pilones i bàculs es tallaran els diferents accessos a la plaça al trànsit rodat. Una primera fase de peatonalització que es mantindrà fins que comence el projecte de remodelació definitiu que, com ha apuntat la regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, "no es durà a terme, almenys, fins d'ací dos anys".

I és que ha sigut l'imminent inici de la remodelació de la plaça de la Reina – prevista per a després de Falles – el que obligarà a actuar també a la plaça de l'Ajuntament. Per a això, des de l'àrea de Mobilitat ja s'està treballant, de manera exhaustiva, en un nou model de connexions que garantisca un servei de transport públic de qualitat, però sense tornar a convertir la plaça de l'Ajuntament en una rotonda.

"La plaça de l'Ajuntament ha estat segrestat pel vehicle privat, però ara es recuperarà per a la ciutadania", ha apuntat el regidor Giuseppe Grezzi. D'aquesta manera, i encara que es garantirà l'accés per a càrrega i descàrrega, així com l'accés dels veïns i veïnes als seus respectius aparcaments privats, la veritat que només una línia d'autobús, a més del servei de taxi, passarà per aquesta plaça emblemàtica de la ciutat.

Així, es crearà una nova línia llançadora – la C1 -, que connectarà amb els bescanviadors de la Porta de la Mar – Tetuan i Xàtiva – Lluís Vives – Marqués de Sotelo, amb una freqüència de 4-5 minuts. Per a això, es deixarà un vial, pel costat de la plaça on se situa Correus o l'Ateneu, pel qual passarà l'EMT i el Taxi.

Aquesta línia nova serà l'encarregada de realitzar el recorregut que passarà per plaça de la Reina, carrer Sant Vicent i plaça de l'Ajuntament, quan es produïsca la peatonalització, ja que, com ha avançat Grezzi, "les parades de l'EMT de plaça de la Reina es traslladaran a la Porta de la Mar -Tetuan i a Poeta Querol". Amb aquesta idea de la línia llançadora quedaran garantides les connexions en totes les línies existents actualment.

Quant al trànsit rodat, a la plaça de l'Ajuntament, només es mantindrà el trànsit habitual pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Destacats