Una nova campanya informativa reforçarà la difusió de l'Ordenança de Mobilitat de València

Les sancions per no complir la normativa també podria començar al llarg d’aquest mes

Guardar

Anell ciclista de València
Anell ciclista de València

El passat 8 de juny entrava en vigor la nova Ordenança de Mobilitat de València que, entre altres aspectes, regula l'ús de la bicicleta i d'altres vehicles de mobilitat personal, com els patinets, posant límits de velocitat i prioritats de pas, però també marcant per on poden circular i de quina manera. Una normativa de futur que, com explicava el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, "segueix les directrius de la Direcció General de Trànsit i continua en la línia de la reducció d'accidents".

Malgrat que ja s'ha dut a terme una primera campanya informativa, a peu de carrer, per part de la Policia Local de València per a donar a conéixer la nova ordenança, la veritat és que s'està dissenyant una nova campanya, que es presentarà durant el mes de setembre, i amb la qual, a través de diferents formats, "s'explicaran tots els detalls de la nova Ordenança de Mobilitat per a cada model de desplaçament", explica Grezzi a València Extra.

I és que la nova normativa no solament afecta bicicletes o altres vehicles de mobilitat personal, sinó també als vehicles de motor, com a cotxes i motos que han de saber, entre altres aspectes, on no està permés estacionar i quins són els límits de velocitat, doncs, com especifica Grezzi, "el 70% dels carrers de València són de 30 km/h".

Respecte a les sancions que, en principi anaven a començar a aplicar-se a partir d'aquest mes, Grezzi explica que "des de Mobilitat fem la regulació, però després correspon a la Policia Local realitzar les accions que consideren convenients perquè es complisca". Per això, ha afegit, "si volem una ciutat més segura, més amable i més respectuosa s'ha de sancionar per igual a tot aquell que no complisca amb la nova normativa".

De moment es desconeix en quin moment començaran a aplicar-se les sancions, però el que sí que és segur que, en aquest mes de setembre, una nova i reforçada campanya informarà la ciutadania de tots els detalls de la nova Ordenança de Mobilitat de València.

Destacats