Una nova campanya informativa reforçarà la difusió de l'Ordenança de Mobilitat de València

Les sancions per no complir la normativa també podria començar al llarg d’aquest mes

Guardar

carril-bici-preferencia
carril-bici-preferencia

El passat 8 de juny entrava en vigor la nova Ordenança de Mobilitat de València que, entre altres aspectes, regula l'ús de la bicicleta i d'altres vehicles de mobilitat personal, com els patinets, posant límits de velocitat i prioritats de pas, però també marcant per on poden circular i de quina manera. Una normativa de futur que, com explicava el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, "segueix les directrius de la Direcció General de Trànsit i continua en la línia de la reducció d'accidents".

Malgrat que ja s'ha dut a terme una primera campanya informativa, a peu de carrer, per part de la Policia Local de València per a donar a conéixer la nova ordenança, la veritat és que s'està dissenyant una nova campanya, que es presentarà durant el mes de setembre, i amb la qual, a través de diferents formats, "s'explicaran tots els detalls de la nova Ordenança de Mobilitat per a cada model de desplaçament", explica Grezzi a València Extra.

I és que la nova normativa no solament afecta bicicletes o altres vehicles de mobilitat personal, sinó també als vehicles de motor, com a cotxes i motos que han de saber, entre altres aspectes, on no està permés estacionar i quins són els límits de velocitat, doncs, com especifica Grezzi, "el 70% dels carrers de València són de 30 km/h".

Respecte a les sancions que, en principi anaven a començar a aplicar-se a partir d'aquest mes, Grezzi explica que "des de Mobilitat fem la regulació, però després correspon a la Policia Local realitzar les accions que consideren convenients perquè es complisca". Per això, ha afegit, "si volem una ciutat més segura, més amable i més respectuosa s'ha de sancionar per igual a tot aquell que no complisca amb la nova normativa".

De moment es desconeix en quin moment començaran a aplicar-se les sancions, però el que sí que és segur que, en aquest mes de setembre, una nova i reforçada campanya informarà la ciutadania de tots els detalls de la nova Ordenança de Mobilitat de València.

Destacats