Una empresa valenciana desenvolupa una mascareta intel·ligent que mata a la Covid-19 amb una eficàcia del 99%

Guardar

mascarillas ecodry
mascarillas ecodry

La divisió d'R+D del grup empresarial Atenzza han desenvolupat un teixit ecològic amb biocides estàtics per a màscares que mata activament la Covid-19 i qualsevol virus amb una eficàcia del 99%. Les seues propietats romanen inalterables després de més de 100 rentades, segons han informat fonts d'aquesta empresa valenciana.

Es tracta d'Ecodry, un tèxtil intel·ligent que té la capacitat de matar al virus per contacte, prevenint el creixement de microorganismes nocius que es formen per la humitat i la temperatura a l'interior de la màscara, garantint la prevenció i evitant haver de rebutjar-les a les poques hores.

Ecodry és el primer teixit ecològic de fabricació i confecció espanyola que desinhibeix activament qualsevol virus, inclòs la Covid-19 i tots els seus ceps, amb un grau d'eficàcia del 99%, i ha sigut desenvolupat per la divisió d'I+D del grup empresarial Atenzza d'Ontinyent .

L'acció dels biocides estàtics sobre el virus la Covid-19 és bàsicament una cadena de gens replicables, continguts en un embolcall de lípids (forma científica de denominar al "greix").Els seus inhibidors tèxtils actius dissolen aquest greix i deixen al virus sense embolcall, desfent-lo.

D'aquesta manera, quan el virus entra en contacte amb el teixit de la mascareta Ecodry, comença un procés químic que fa que el 99% de la càrrega viral desaparega en menys de dues hores i a més de matar la covid i els seus ceps, eliminen fongs, bacteris i altres virus.

SENSE ALERGIES

Si bé aquests productes biocides ja eren coneguts, la gran revolució de la tecnologia Ecodry enfront d'altres marques és que, per mitjà de nanotecnologia és capaç de fixar-los a la fibra d'una manera efectiva, aconseguint que actuen exclusivament sobre la mascareta, evitant la seua migració i qualsevol problema o al·lèrgies al contacte amb la pell, segons les mateixes fonts.

La seua efectivitat ha sigut testada en laboratori, certificant que les seues propietats romanen inalterables després de 100 rentades consecutives a 60 graus.

Les màscares Ecodry, són de cotó orgànic al 70%, compleixen tots els requisits de seguretat i fins i tot superen a les FFP2 en filtració bacteriana i respirabilitat. A més, són hidròfugues, transpirables, impermeables, sense additius químics i llavables; especialment indicades per a esportistes, han destacat.

Poden ser utilitzades durant llargs períodes de temps amb comoditat i sense riscos i han superat totes les proves clíniques i científiques, obtingut la certificació europea CWA17553:2020, superior a la UNE0065 i estan disponibles en totes les talles amb diferents dissenys, han destacat.

Destacats