Una dona, entre els llauradors homenatjats en el Dia de l'Horta

Guardar

L'Alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit este diumenge en la pedania de Mauella la celebració del Dia de L'Horta, que coincideix amb la festivitat de Sant Isidre Llaurador, un acte organitzat pel Consell Agrari Municipal de València, la vicepresidenta del qual és la regidora d'Agricultura i Horta, Consol Castillo. S'han lliurat els diplomes als Llauradors Exemplars de l'any 2016, entre els quals per primera vegada hi ha hagut una dona. Ribó ha reiterat en la seua intervenció la voluntat de l'equip de govern de posar l'horta en el centre de les polítiques municipals, protegint-la i impulsant entre la ciutadania el consum dels aliments de qualitat i proximitat que en ella es produeixen.

Amparo Nàcher Gimeno, de Castellar, s'ha convertit en la primera dona que rep el diploma que el Consell Agrari concedeix als Llauradors Exemplars de la ciutat de València. Ho ha rebut en un any en el qual per primera vegada l'Ajuntament de València compta amb una regidoria d'Agricultura i Horta al capdavant la qual està també una dona, Consol Castillo. Al costat d'Amparo Nàcher han rebut aquesta distinció Silvestre Carceller Roig, de Cases de Bárcena; Vicente Palanca Palanca, de Benifaraig, i Daniel Moreno Arce, de la Torre.

Després del lliurament dels diplomes ha pres la paraula l'alcalde Joan Ribó, que ha felicitat als quatre nous Agricultors Exemplars de 2016, en què la festivitat de San Isidro Labrador adquireix també dimensió de “Dia de L`Horta” i inclou, a més d'este acte, una exposició de fotografies de Dones de l'horta, una mostra de productes, actuacions musicals, un menjar popular, una ruta amb bicicleta València-Mauella i la presentació del llibre “La Batalla de l'Horta”, escrit pel periodista Enric Llopis.

En la seua intervenció, Joan ha destacat “una raó molt poderosa per celebrar la festa de hui: la condició de València com a única ciutat europea que compta amb un espai d'horta periurbana tan important, que molt sovint no ha tingut la consideració que mereix i s'ha vist com una oportunitat per a requalificar-la i construir sobre ella, condemnada massa ràpid a una desaparició teòricament inevitable”.

Enfront d'eixa situació, Ribó ha assenyalat que la voluntat del nou equip de govern és “no solament protegir-la perquè no seguisca disminuint, sinó posar-la en valor i col·locar-la en el centre de les polítiques municipals”, i a eixa voluntat ha associat la creació de la primera regidoria d'Agricultura i Horta de l'Ajuntament de València.

Arxivat a:

Destacats