Una concentració demanarà aquest divendres la paralització de l'ampliació del Port de València

Guardar

Puerto valencia
Puerto valencia

El moviment Fridays For Future (FFF) ha convocat una concentració junt Extintion Rebellion i la plataforma Ciutat-Port el divendres 30 d'abril a les 10 hores enfront de l'Edifici del rellotge de l'Autoritat Portuària de València (APV) per a reclamar la paralització de l'ampliació del Port.

El col·lectiu considera que l'ampliació "contradiu per complet l'orientació de normatives i declaracions aprovades a favor del clima durant els últims anys, especialment, de la recent Llei aprovada en el Congrés dels Diputats de canvi climàtic", ha criticat en un comunicat.

En aquest context, l'organització juvenil crida a la mobilització de la joventut valenciana per a demanar "la paralització definitiva" de l'ampliació del port de València. "No volem ampliació del port, els impactes ambientals no són compatibles amb el col·lapse climàtic al qual ens enfrontem", ha subratllat.

A més, FFF València considera que "aquesta ampliació no s'ha decidit de manera democràtica, sinó pels interessos de les grans empreses, que no tenen en compte a la ciutadania valenciana i molt menys als seus joves, que serem els que haurem de pagar les conseqüències de la megampliació"

FFF València ha insistit que "els polítics valencians van signar davant l'organització juvenil el juny de 2019 el document 'Compromís Polític d'Emergència Climàtica', i que en cas que es duga a terme l'ampliació, quedaria en lletra morta".

Considera que l'impacte paisatgístic i visual "posa en perill la costa valenciana" i ha assenyalat que "els megaports i grans vaixells portacontenidors estan completament desfasats en plena època de descarbonització de l'economia, d'aposta per la mobilitat sostenible i de la quarta revolució industrial".

Destacats