Un total de 61 positius del brot del Galileu Galilei són alumnes de la UPV i la resta a altres universitats

Guardar

Colegio-Mayor-galileo-galilei
Colegio-Mayor-galileo-galilei

Un total de 61 positius del brot detectat en el Col·legi Major Galileu Galilei de València després de celebrar-se una festa no autoritzada són alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) --on es troba aquesta residència de titularitat privada--, mentre que la resta d'afectats correspon a altres universitats.

Així ho ha assenyalat la Politècnica en una actualització d'aquest dimecres de la situació del brot. Cal recordar que la Conselleria de Sanitat va detallar ahir dimarts que els positius localitzats entorn del col·legi major Galileu Galilei ascendeixen a 168, inclosos els confirmats de les proves realitzades els passats dimecres i dijous, així com el garbellat del divendres.

En total, entorn de la Universitat Politècnica de València s'han practicat 712 proves PCR, de les quals 168 han donat un resultat positiu.

Per part seua, la UPV ha apuntat que la setmana passada es van detectar dos brots de Covid-19 al campus de Vera: un focus de grans dimensions localitzat en el col·legi major Galileu Galilei i un segon pol, de grandària menor, relacionat amb la titulació del Grau de Biotecnologia.

El divendres 2 d'octubre, la Universitat Politècnica de València, en coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, va dur a terme un garbellat massiu de possibles contagis i contactes estrets. Aquest control va abastar, d'una banda, a totes les persones allotjades en el col·legi major, i per un altre a alumnes, personal d'administració i serveis i el personal docent i investigador, relacionats amb el Grau de Biotecnologia.

Quant a les prop de 700 proves realitzades entre residents del col·legi major Galileu Galilei, un total de 61 positius corresponen a alumnes de la UPV. La resta dels casos pertanyen a alumnes d'altres universitats de la ciutat de València.

En aquest moment, contínua la labor de rastreig dels 61 casos confirmats d'alumnes UPV amb la finalitat d'identificar possibles contactes estrets.

FOCUS EN BIOTECNOLOGIA Quant al Grau de Biotecnologia, es van realitzar proves de PCR a 101 a persones, de les quals 44 són estudiants i 57 són treballadors PAS i PDI. D'aquestes proves, resulten 5 casos confirmats, tots ells entre l'alumnat (els tests dels treballadors van ser negatius).

Finalment, la UPV recorda a la comunitat universitària la necessitat de complir el protocol intern d'actuació davant l'activació de l'alerta sanitària per coronavirus SARS-COV-2 i sol·licita a tots els seus membres que activen l'eina DeteCCovid que ajuda a conéixer ràpidament els contactes que ha tingut una persona en cas de donar positiu per Covid-19.

Destacats