Un total de 359.516 estudiants valencians participen en #XarxaLlibres en el curs 2016-2017

Guardar

xarxa-llibres-31nuvsw23cikkcvamjec5m
xarxa-llibres-31nuvsw23cikkcvamjec5m

El programa #XarxaLlibres s'ha completat amb una participació de prop de 360.000 alumnes del territori valencià. Les xifres de participació, pel que fa a les comarques d'Alacant, són de 119.981 estudiants. En les comarques de Castelló n'han participat 44.189, i en les de València, 195.346.

El conseller Vicent Marzà hi ha assenyalat que Xarxa Llibres "és un programa amb un clar objectiu: assegurar que totes les famílies valencianes puguen accedir als llibres de text de manera gratuïta. Considerem que és un programa ambiciós, i per això estem agraïts a tots els agents educatius i institucionals que estan col·laborant per a fer-ho possible: diputacions, ajuntaments, les famílies i els equips dels centres, directius i docents".

Cal recordar que la Conselleria d'Educació ha assignat 42 milions d'euros per a les necessitats de reposició de llibres.

L'alumnat, tant de 1r com de 2n de Primària, té assegurada una reposició del 100% dels llibres, i s'assignaran xecs-llibre a les famílies per arreplegar el material als establiments que el centre educatiu haja determinat. De 3r a 6t de Primària es compta amb una reposició del 10% dels llibres, percentatge suficient per a completar els bancs de llibres en cas de necessitat de reposició.

També s'ha garantit la reposició de llibres en aquells bancs de llibres de centres que ho requerisquen Secundària. En el cas de 1r i de 3r de Secundària, el percentatge de reposició és d'un 15%, i en el cas de 2n i 4t d'ESO, són 100 euros per alumne.

Destacats