Un Sant Joan atípic. La pandèmia cancel·la les grans festes de la Comunitat Valenciana

Després d'un ajornament, Alacant va decidir suspendre les Fogueres de Sant Joan de 2020

Guardar

FOGUERES_EP
FOGUERES_EP

De la mateixa manera que ja va ocórrer amb les Falles de 2020, Alacant hui viu un Sant Joan inesperat. La crisi sanitària ha provocat que, malgrat un ajornament inicial, totes les festes grans de la Comunitat Valenciana s'hagen hagut de suspendre definitivament fins a l'any que ve. Si bé és cert que, en un primer moment, Alacant va optar per traslladar les seues tradicionals Fogueres al mes de setembre, la veritat és que la impossibilitat de complir amb les mesures de seguretat els va portar a haver de suspendre-les fins a 2021.

Ara, la Comunitat Valenciana comença recuperar-se de la crisi de la Covid-19, però, això sí, tenint molt presents les normes de seguretat i higiene per a no desfer tot el caminat. Per això, i malgrat que la festa gran se celebra a Alacant, tots els ajuntaments han comunicat la cancel·lació de la celebració de Sant Joan. L'Ajuntament de València l'anunciava a principis del mes de juny perquè, en paraules del vicealcalde i portaveu del govern municipal, Sergi Campillo, "era el més prudent".

"Per a la ciutat de València tindria poca explicació que es permetera una celebració que podria ser massiva, quan fa unes setmanes decidírem suspendre les Falles previstes per a juliol –després del seu ajornament inicial al març–. El més prudent per a la ciutat era suspendre Sant Joan".

Així, la Policia Local de València va blindar, anit, les platges de la ciutat perquè no es produïren aglomeracions i evitar un repunt de contagis. Aquest operatiu especial ha comptat amb 192 agents, 510 tanques, la unitat de Cavalleria i la de Drons per a evitar l'accés i les celebracions a les platges de la Malva-rosa, Cabanyal, Pinedo, El Saler i El Perellonet.

No obstant això, València ofereix plans alternatius per a gaudir d'aquest dia. Per això, a la Ciutat de les Arts i les Ciències no sols es podrà visitar el Museu de les Ciències per tan sols 4 euros, sinó que, a més, l'Hemisfèric ha preparat una programació per a Sant Joan, que inclou fins a cinc documentals en sessions que van des de les 11.00 fins a les 20.00 hores.

D'aquesta manera, el públic pot triar entre les pel·lícules 'Secrets of the Universe', 'Volcanes', 'Apollo 11. Primeros pasos', ‘Caminando entre dinosaurios: planeta prehistórico 3D" i ‘Viaje al Espacio. Próxima Parada: Marte’.

Destacats