Un castell piromusical de Ricardo Caballer centra l'oferta pirotècnica de la Fira de Juliol

Guardar

El calendari d’espectacles pirotècnics de la Gran Fira de Juliol s’amplia enguany i diversifica els llocs de realització, i oferix així mateix una àmplia diversitat de disparades. Estes són les claus d’una convocatòria impulsada des de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació Provincial, l’eix central de la qual serà un gran castell piromusical a càrrec del prestigiós pirotècnic Ricardo Caballer.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui l’oferta de pirotècnia a la ciutat durant els mesos estivals, acompanyat pel diputat provincial de Cultura, Xavier Rius, i el pirotècnic Ricardo Caballer, de la firma Ricasa. Tots ells han subratllat el caràcter “divers, arriscat i innovador” de la proposta d’enguany, que s’emmarca dins del programa general de la Gran Fira de València del pròxim juliol.

L’oferta pirotècnica amplia el tradicional programa de 4 castells de focs artificials, que es realitzaven cada un dels dissabtes del mes de juliol, i tots semblants, per a passar a 7 espectacles diversos, diferenciats i en emplaçaments distints. El primer, que obri el programa el dia 1 de juliol, serà una traca correguda, element inaugural de la Gran Fira, que dispararà la pirotècnia Crespo a les 20.30 hores, a la plaça de l’Ajuntament. Serà el preludi a l’espectacle ja anunciat de Xarxa Teatre, que unix pirotència i elements mòbils.

L’endemà, 2 de juliol, Pirotecnia del Mediterráneo dispararà una mascletà nocturna (mascletà de color), des d’un solar habilitat per a això a l’avinguda de Neptú. I el 9 de juliol es produirà la principal aposta del programa, el gran castell piromusical a càrrec de Ricardo Caballer, en el marc de la Ciutat de les Arts i les Ciències, “un espectacle”, ha afirmat Pere Fuset, “on la paraula ‘gran’ no està de més, ni pels quilos ni pel format ni per la qualitat prevista”. Serà a les 24.30 hores. El gran castell piromusical llançarà a l’aire 875 quilos de pólvora en 5.800 unitats de foc i des de cinc parts de l’edifici del museu. La duració total prevista serà de 19 minuts.

El cap de setmana següent, 16 de juliol, tindrà lloc una exhibició de “peces de cordà i focs” de Paterna. Serà també a l’avinguda de Neptú i la realitzarà la Federació d’Interpenyes de Paterna, que col·labora en la programació. I el dia 23, la plaça de Roma acollirà una mascletà en miniatura, a partir de les 20.30, que dispararà l’empresa Piroquiles.

El tancament del programa consistirà en un correfoc pel centre de la ciutat, el divendres 29 a les 23:00 hores. Tindrà el recorregut tradicional –entre el carrer de Colom i la porta de la Mar– de la Cavalcada del Foc que, en les passades festes de Falles, no es va poder realitzar per raons climàtiques.

El programa pirotècnic de la Gran Fira de València està subvencionat amb el suport de la Diputació; l’Ajuntament aporta 53.000 euros, i la Diputació 36.000 euros més. El regidor Fuset ha subratllat la importància de la col·laboració interinstitucional, en este cas amb la Diputació així com amb CACSA, i ha conclòs la presentació assegurant que “innovar i arriscar és difícil, però és l’única manera de millorar, és l’únic camí. I la Gran Fira de València serà un bon escenari per a les innovacions”.

Arxivat a:

Destacats