Un brot en una residència de València deixa 63 usuaris i 10 treballadors afectats

Guardar

residencia ep
residencia ep

Un brot en una residència del barri valencià de Benicalap, sota la gestió d'Orpea, ha deixat a 63 residents dels seus 84 usuaris afectats i a 10 treballadors, encara que tots ells són asimptomàtics, sense haver desenvolupat símptomes, segons han informat a Europa Press fonts del centre.

El brot es va detectar el passat 1 de gener i el seu origen pot deure's a un dels empleats. La residència ha quedat sectoritzada per a separar als casos positius dels quals no ho són, els ancians amb coronavirus estan aïllats a les seues habitacions i monitorats constantment per un equip mèdic. A més, s'està sotmetent a residents i personal a proves PCR per a veure l'evolució del brot, han indicat les mateixes fonts.

Es tracta d'un centre que ni en la primera ni en la segona ona de la pandèmia havia registrat casos positius en la instal·lació, per la qual cosa els seus usuaris i empleats estaven a punt d'iniciar el procés de vacunació contra el coronavirus quan s'ha detectat el brot.

En tindre constància del contagi del treballador, es va començar a realitzar un garbellat amb PCR als companys que treballaven amb aquesta persona i als residents dels quals s'ocupaven, s'han anat ampliant les proves i, en data d'aquest dimecres, el centre presenta aqueixos 73 casos positius.

Arxivat a:

Destacats