Turisme declara 52 festes d'interés turístic durant 2020 a localitats de la Comunitat

Guardar

Fiestas Quart de Poblet
Fiestas Quart de Poblet

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, ha declarat 52 festes d'interés turístic durant 2020 a localitats de la Comunitat Valenciana.

L'Administració autonòmica atorga la declaració de Festa d'Interés Turístic de la Comunitat als certàmens, festes o esdeveniments que se celebren en el territori de Castelló, València i Alacant, amb l'objectiu de potenciar la promoció de les festes com a reclam turístic.

Així, durant el 2020 s'han tramitat un total de 52 declaracions de festes d'interés turístic en les tres províncies. D'aquestes distincions, sis ha estat d'interés turístic autonòmic, set distincions d'interés turístic provincial i 39 d'interés turístic local, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d'un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic, i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes. En aquests casos, els municipis on se celebren poden accedir a l'obtenció de la declaració de Festa d'Interés Turístic de la Comunitat.

L'obtenció d'aquesta distinció honorífica contribueix "notablement" a la promoció de les festes que se celebren en la Comunitat Valenciana i resulta "indispensable" per a l'obtenció de la Declaració de Festa d'Interés Nacional.

Concretament, d'aquestes 52 declaracions, 19 corresponen a la província de València amb un total de dues declaracions d'interés turístic provincial i 17 locals.

A la província de Castelló s'han declarat també un total de 19 festes d'interés turístic, una d'interés turístic autonòmica, tres provincials i 15 d'interés turístic local.

A més, s'han declarat un total de 14 festes com a interés turístic a la província d'Alacant de les quals cinc són d'interés turístic de la Comunitat Valenciana, dues són provincials i set locals.

Destacats