Traslladaries la festivitat de Sant Vicent Màrtir?

Ribó proposa traslladar la festivitat de Sant Vicent Màrtir, i que els actes se celebren el diumenge

Guardar

valencia
valencia

Diumenge passat, com cada 22 de gener, els valencians van celebrar el dia de Sant Vicent Màrtir, patró de la ciutat. Aquesta festivitat és una de les celebracions que sempre té lloc el mateix dia, encara que caiga en dia laboral.

Per aquest motiu, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha tornat a proposar aprofitar aquest dia festiu per a una altra ocasió, en la qual tots els ciutadans el puguen aprofitar millor, i seguir celebrant els actes vicentins sempre en diumenge, de la mateixa manera que ocorre amb altres festivitats com la Verge dels Desemparats o el Corpus Christi.

En aquesta ocasió, la festivitat de Sant Vicent Màrtir va caure diumenge, un fet que no es repetirà fins a 2023, per la qual cosa el debat no s'ha generat, i s'ha pogut traslladar aquest dia festiu al 17 de març. Un canvi que permetrà a tots els valencians gaudir més intensament de les falles.

Molts són els comerços que també recolzen aquest trasllat de la festivitat, ja que en plena costa de gener, i després de la celebració del Nadal, la despesa econòmica dels ciutadans ha sigut superior, comparat amb altres mesos, i l'estalvi està molt present en totes les llars.

No obstant això, i fins que no es porte a debat aquesta proposta, Sant Vicent Màrtir seguirà celebrant-se cada 22 de gener. Dia en el qual se celebra una missa en honor al sant, així com una processó pels carrers on els ciutadans li llancen fulles de llorer al seu pas.

Destacats