Transformació en Ford Almussafes, la factoria començarà a produir una nova generació de motors híbrids

Augmentarà la capacitat de la planta de bateries en 2022 i s’anuncia una inversió addicional de 5,2 milions d’euros

Guardar

ford_almussafes
ford_almussafes

La factoria de Ford Almussafes s'adjudica la producció de la nova generació de motors híbrids per al mercat europeu, tal com ha anunciat la companyia. Això correspon al nou motor híbrid Duratec de 2,5 litres que començarà a fabricar-se a la fi del pròxim any. A més, la factoria augmentarà la capacitat de la planta de bateries a partir de 2022, per la qual cosa rebrà una inversió addicional de 5,2 milions d'euros per a secundar precisament l'augment de la capacitat d'assemblatge de bateries a València.

Aquest anunci llançat des de la companyia Ford ha sigut rebut amb una gran alegria pels treballadors en un moment delicat per a gran part d'ells, perquè la multinacional va confirmar el passat 15 de març un ERO que afectava 630 treballadors, a més de la desaparició del torn de nit. No obstant això, aquesta iniciativa de la direcció, comunicada ahir dijous als sindicats, podria ajudar a reduir el nombre d'acomiadaments.

"Encara que no resulte la solució definitiva es tracta d'un pas molt important en aqueix camí per a guanyar el nostre espai en l'electrificació de Ford a Europa", destacava UGT després de rebre la convocatòria de la reunió celebrada ahir. Darrere d'aquesta decisió, segons apunta La Vanguardia, hauria sigut clave la reunió celebrada recentment entre el president Pedro Sánchez i Jesús Alonso, president de Ford España.

A partir del 2022 és quan es té previst que la planta comence amb la fabricació del motor híbrid Duratec de 2,5 litres per a Europa i que s'equipa en models com el Kuga PHEV, Kuga, Galaxy i S-MAX Full Hybrid.

Després d'una inversió inicial de 24 milions d'euros anunciada el gener de 2020 i amb la posada en marxa de la instal·lació al setembre de l'any passat, Ford ha confirmat una inversió addicional de 5,2 milions d'euros per a donar suport a l'augment de la capacitat d'assemblatge de bateries a València. "La capacitat addicional és necessària per a donar suport a l'augment de la demanda en la producció de vehicles electrificats actuals i futurs", explica la multinacional.

Canvis en la producció

Tal com preveu l'empresa, Ford Almussafes passarà a l'abril a fabricar 1.340 vehicles diaris, cosa que suposa una disminució respecte al que es produeix en l'actualitat d'unes 280 unitats. Des de fa alguns mesos, la fabricació de motors híbrids a Almussafes havia sigut una reclamació del Comité d'Empresa per a assegurar el futur de la planta en un moment delicat de transició en la indústria de l'automoció.

L'aposta del futur són els cotxes híbrids i elèctrics. Ford ja va confirmar al febrer les seues pretensions pensant en el 2026, any l'objectiu del qual és que el 100% de la seua gamma de turismes a Europa tinga una versió zero emissions, és a dir, totalment elèctrica o híbrida endollable. Fins i tot aspira al fet que en 2030 tan sols es produïsquen cotxes elèctrics.

Futur dels treballadors

En aquest context, també José Miguel Arocas, secretari de CCOO en Ford València, insisteix que falta "l'altra pota de la taula", l'adjudicació de nous models de cotxe. "Exigim aqueix pla de futur que CCOO estem demandant fa any i mig, igual que els motors". La baixa demanda i els canvis en les tendències de consum en el sector de l'automoció han provocat que els treballadors augmentaren les peticions de noves assignacions per a la planta automobilística valenciana.

Finalment, aquest anunci de la companyia Ford que afectarà la planta d'Almussafes ha sigut considerada des de la Intersindical Valenciana com una "molt bona notícia", ja que "el futur a curt i mitjà termini són els motors híbrids. Així que, esperem que aquesta notícia supose una reducció de l'ERO a més que l'augment de capacitat de la planta de bateries necessitarà també gent".

Destacats