Totes les veus apunten a setembre per a celebrar les Falles de 2021

La data definitiva es coneixerà dilluns que ve després de la reunió entre Sanitat i els representants del món faller

Guardar

Ofrena Falles de València
Ofrena Falles de València

Màxima expectació davant la imminent decisió sobre la data en la qual se celebraran les Falles de València de 2021. Després d'una primera reunió entre els representants del món faller i la Conselleria de Sanitat, que va continuar mantenint la incertesa sobre el futur de les festes josefines, aquest dilluns, 10 de maig, just dos dies després que decaiga l'estat d'alarma i de conéixer les noves mesures de prevenció enfront de la Covid-19, tindrà lloc la reunió definitiva en la qual es decidirà quan se celebrarà les Falles de 2021.

Setembre sembla que s'alça com la millor opció tant per a la consellera Ana Barceló, com per a alguns representants del sector. No obstant això, encara hi ha veus que no descarten celebrar-les el mes de juliol. És el cas de Borriana, on la voluntat del món faller és que siguen al juliol per a evitar que coincidisquen amb les festes patronals en honor a la Misericòrdia, però també el de Sagunt que demana fer Falles "al més prompte possible". Així i tot, són conscients que, durant eixa primera trobada, tot apuntava al mes de setembre.

I és que si es compleixen els plans del Govern, a la fi del mes d'agost s'aconseguiria eixa immunitat de grup necessària per a poder organitzar esdeveniments que atraguen gran afluència de públic. De fet, l'estratègia de vacunació a la Comunitat Valenciana avança a bon ritme, i com assenyalava el president de la Generalitat, Ximo Puig, "si es compleix amb l'enviament de dosis pactades, a la fi del mes de maig la població major de 60 estarà vacunada, mentre que a la fi de juny ho estaran les persones majors de 50 anys. Una situació que marcarà un punt d'inflexió".

ofrenda_valencia2019

Així, el que sembla estar una mica més clar és que, al setembre, sempre que es mantinga la tendència actual a la baixa, es podrien dur a terme més actes fallers, deixant a un costat la idea de celebrar unes Falles de "plantar i cremar". De fet, com assenyalava Guillermo Serrano, president de la Interagrupació de Falles, en una entrevista a aquest diari, "encara que tenim clar que no hi haurà revetles ni actes multitudinaris, sí que estem plantejant la possibilitat de poder celebrar alguns actes a nivell de cada comissió, com a cercaviles, concursos de paelles o, fins i tot, l'Ofrena. Volem tancar l'exercici faller de manera digna".

No obstant això, com ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, "els actes que el consistori preveu poder celebrar en el segon semestre de 2021 els ha de marcar la Conselleria de Sanitat en funció de les restriccions que tinguem en eixe moment". Així, "una vegada sapiem el quan i el com, se celebrarà una assemblea de presidents i presidentes de comissions falleres per a prendre una decisió sobre el desenvolupament dels actes".

Destacats