Tot un estiu d'esport gratuït a les platges de València

Les platges de la Malva-rosa i del Cabanyal acullen, des de l'1 de juliol, una gran quantitat d'activitats esportives per a tots els públics

Guardar

Actividades-deportivas-GRATUITAS-en-las-playas-de-Valencia-2019
Actividades-deportivas-GRATUITAS-en-las-playas-de-Valencia-2019

A l'estiu, les platges de València desborden frescor, alegria i un ambient saludable. Milers d'habitants de la ciutat acudeixen a les costes de la ciutat per a relaxar-se, prendre el sol o, simplement, passar l'estona amb els seus. Però la platja també serveix per a un altre tipus d'activitats que, encara que no ens relaxen, influeixen en la nostra salut i benestar. Parlem de les activitats esportives.

Una àmplia varietat de plans esportius gratuïts tenen lloc, cada dia, a les platges de la nostra ciutat. Des del programa 'Tot un estiu d'esport 2019', promogut per l'Ajuntament de València i la Federació Esportiva Municipal (FEM), es valora l'exercici a l'aire lliure, que, com cada estiu, es trasllada a la platja -ja que, a la primavera, hivern i tardor, algunes d'aquestes activitats se celebren en el llit del riu Túria-.

VÒLEI I FUTBOL A LA PLATJA

La Instal·lació Municipal de voleibol de platja, situada a la Malva-rosa, acull una gran varietat d'activitats d'esportives. D'elles, destaquen l'ús de les pistes de voleibol de platja, on qualsevol pot jugar un partit amb els seus amics o participar en competicions recreatives. L'horari és de 8.00 h a 22.30 h, cada dia de la setmana, fins al 31 d'octubre. A més, aquest espai lúdic-esportiu amb una superfície de 10.876 m², disposa de 16 pistes, il·luminació, Quiosc Bar i zones de descans.

Un altre esport que es pot practicar a la Malva-rosa fins al pròxim 31 d'octubre és el futbol platja, així com l'handbol platja. Es tracta d'una zona de 5.580 m² situada al costat de la Instal·lació Municipal de voleibol de platja. El seu horari és els diumenges i festius de 9.30 h a 13.00 h i els dimarts i dijous de 18.30 h a 20.30 h. A més, igual que en les pistes de vòlei, s'organitzen competicions recreatives de caràcter eventual.

ACTIVITATS DIRIGIDES EN LA MALVA-ROSA

A banda de poder practicar esports d'equip, la FEM i l'Ajuntament de València també ens brinden l'oportunitat d'assistir, fins al 31 d'agost, a classes dirigides de fitness, pilates, ioga, taitxí, entre moltes altres disciplines esportives. Cada dia, de dilluns a diumenge, un monitor esportiu realitza classes d'una durada de seixanta minuts de diferents sistemes d'entrenament, així com el fitness llatí, GAP, "croissing training" i tots els nomenats anteriorment.

Totes aquestes activitats, que ara es realitzen en un annex de 1.000 m² pertanyent a la Instal·lació Municipal de voleibol de platja, es continuaran duent a terme després del 31 d'agost en el llit del riu Túria. No obstant això, l'horari de setembre encara no està publicat.

LA "BIBLIOMAR" DEL CABANYAL

La biblioteca habilitada a la platja del Cabanyal, coneguda com a "Bibliomar", ens ofereix classes de pilates gratuïtes i a l'aire lliure tots els dilluns i dimecres d'estiu. Aquesta activitat, que es realitzarà fins al 31 d'agost, s'afegeix als atractius d'aquest espai d'esplai que, a més de punt de lectura i esport, és escenari i referència d'altres activitats culturals.

Les jornades de pilates, coordinades per un monitor qualificat, comencen a partir de les 9.15 h i es desenvolupen amb inscripció prèvia. Estan dirigides a tota la població adulta amb l'objectiu de gaudir del temps lliure en aquesta platja urbana, que prolongarà la seua oferta d'oci fins a la nit.

Però no tot anava a ser esport, ja que, al voltant de les esmentades instal·lacions municipals i a través de Turisme València, el dijous 25 de juliol s'habilitaran unes pantalles unflables de 90 metres quadrats perquè tothom puga gaudir gratuïtament, des de la cadira o la tovallola, de la projecció de la pel·lícula 'Campeones' a les 22.00 h.

L'ESPORT ADAPTAT ARRIBA A LA PLATJA

A més de totes aquestes activitats, totes dues platges també permeten que les persones amb mobilitat reduïda tinguen accés a l'esport gratuït. Així doncs, monitors qualificats imparteixen classes de pilates, els dilluns i els dimecres d'11.30 h a 12.30 h en el Cabanyal -l'horari de la Malva-rosa no està especificat-, a persones amb diversitat funcional, les quals també tenen dret a l'esport gratuït a l'aire lliure.

Arxivat a:

Destacats