Tastarròs et convida a tastar els millors arrossos a la Plaça de l'Ajuntament

Coneix tota la programació de la nova edició de Tastarròs

Guardar

tastarròs
tastarròs

  • Es consolida el primer fast-food de la paella
  • Les primeres roses amb sabor a paella arriben amb 'Arroz Dacsa'
  • València vol impulsar el Dia de la Paella

La Plaça de l'Ajuntament de València torna a acollir, per tercer any consecutiu, un dels esdeveniments gastronòmics més esperats de l'any. Tastarròs arriba més reforçat que mai. I és que després de l'èxit de l'anterior edició, que va congregar a més de 15.000 persones en aquesta plaça emblemàtica de la ciutat, en aquesta ocasió, aquest esdeveniment s'amplia a tot el cap de setmana. Un total de 25 prestigiosos restaurants no han volgut perdre l'oportunitat de participar en una iniciativa, organitzada per la D.O. Arròs de València, on el màxim protagonista no podia ser un altre que un producte tan característic de la gastronomia valenciana com és l'arròs, símbol de la nostra terra.

Així, demà, 14 d'abril, arranca Tastarròs 2018 amb una acció organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de València, que s'emmarca dins de la iniciativa 'Del Tros al Plat'. D'aquesta manera, a les 12.00 hores, començarà un congrés obert que, sota el nom 'El tastarròs de les comarques. Del tros al plat', mostrarà la diversitat de la cultura arrossera valenciana, de la mà de grans cuiners de deu restaurants valencians que, acompanyats per productors locals de la Tira de Comptar, mostraran no només la diversitat del receptari arrosser, sinó també valoraran la importància d'aquest producte per al territori valencià.

Però a més, a partir de les 12.30 hores, començarà una de les propostes més esperades: un túnel d'arròs i degustacions d'arrossos a preus populars, en els quals podràs provar plats de restaurants de prestigi, com 'La Sequieta', 'La Cuina Mediterrània', 'El Tinell de Calabuig', 'El Vermut' o 'Restaurant La Lluna', entre altres.

Tastarròs

No obstant això, el dia gran es reserva per al diumenge, 15 d'abril, quan tindrà lloc la tradicional celebració del Tastarròs, que començarà a les 09.00 hores amb l'espectacular Sequer Urbà. Així, la Plaça de l'Ajuntament es convertirà en un enorme sequer on, amb ajuda d'animals, s'assecaran al voltant de 10.000 quilos d'arròs. A més, l'esdeveniment comptarà amb actuacions musicals per a tots els públics, que aniran des de cançons infantils fins a cançons tradicionals valencianes, així com amb l'exposició d'eines tradicionals.

Serà, a partir de les 11.00 hores, quan els 25 restaurants participants donaran a tastar els seus millors arrossos. Arrossos de tota la vida, però també plats nous, com a arròs melós amb cohinita pibil o amb presa ibèrica, són alguns dels arrossos que podràs tastar si t'animes a assistir a aquesta nova edició del Tastarròs.

PROGRAMA TASTARRÒS 2018

09:00 – Presentació del Sequer Urbà: una part de la Plaça de l'Ajuntament de València es converteix en un gran sequer d'arròs on, com abans, s'assecaran 10.000 quilos d'arròs amb l'ajuda d'animals i eines tradicionals.

10:00 – Inauguració de l'Exposició d'Eines Tradicionals del cultiu de l'arròs.

11:00 – TastArròs: 25 restaurants donaran a tastar els seus millors arrossos (Venda de tiquets a la plaça de l'Ajuntament).

12:00 – Concert familiar amb Arrop i Tallaetes (Duo de Godella). Cançons infantils populars amb ritmes actuals.

13:30 – Actuació d'Urbalia Rurana, grup de música popular i mediterrània valenciana.

15:00 – Concert de Pepiu i L'Ansamble, música tradicional valenciana modificada i empeltada amb altes dosis de surrealisme.

Destacats