STEPV i CPI protestaran el dilluns a València per a exigir vacants i la continuïtat d'interins no adjudicats

Guardar

docentes_comunidad_valenciana
docentes_comunidad_valenciana

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) i la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) han convocat concentracions dilluns que ve, 3 de setembre, a València i Alacant per a exigir a la Conselleria d'Educació que oferisca vacants del cos de professors i garantir així la continuïtat del professorat interí no adjudicat al juliol.

Les protestes tindran lloc en la seu de la Conselleria a València i en la Casa de les Bruixes d'Alacant, ambdues com a continuació de les accions iniciades el 3 d'agost per a exigir solucions a la problemàtica del professorat interí del cos de mestres que no va ser adjudicat, detalla STEPV en un comunicat.

El sindicat ha ratllat de "massacre" les adjudicacions de professors interins del mes passat, per "la combinació de les oposicions massives, la repetició de centre i el requisit del B2 d'anglés".

Segons STEPV, "en molts cossos ha suposat una autèntica rebaremació de les borses que ha deixat centenars d'interins amb molts anys de serveis prestats sense plaça per al curs que ve".

Davant aquesta situació, les organitzacions exigiran a Educació en les protestes que establisca les places necessàries perquè en la primera adjudicació de setembre el professorat afectat tinga vacant per al curs 2018-2019.

Per a aconseguir-ho, STEPV i CPI insten al col·lectiu interí a "continuar la lluita per a mantenir un lloc de treball" i que ho faça "no solament el curs que ve, si no mentre dure el procés d'oposicions massives".

Paral·lelament, volen un pacte d'estabilitat del professorat interí que "garantisca realment la continuïtat del treball del col·lectiu, alguna cosa que ara no s'ha complit". També aposten per "continuar treballant per a recuperar la plantilla retallada per l'anterior Govern i ampliar les mesures anunciades per al curs que ve a tot el professorat".

STEPV ha recordat que va sol·licitar una reunió urgent amb el conseller, Vicent Marzà, per a traslladar-li directament la problemàtica generada en aquestes adjudicacions i exigir-li "en persona" l'oferta de les places necessàries per a garantir la continuïtat en el treball del personal afectat.

Destacats