Solemnitat i respecte a una plaça de l'Ajuntament de València unida per les víctimes de la COVID-19

L’homenatge en record a les víctimes i agraïment als serveis essencials durant la pandèmia ha comptat amb poesia, música i pólvora

Guardar

005ValenciaExtra_Ajuntament
005ValenciaExtra_Ajuntament

Poesia i música. Llum i pólvora. Aquestes paraules resumirien ben bé el sentit record a les víctimes de la COVID-19 i l’homenatge a tots els serveis essencials que s’han bolcat de ple en aquesta crisi que encara hui ens afecta. No obstant això, els sentiments a flor de pell, les mirades fixes així com un rostre respectuós amagat darrere de les mascaretes és el que s’ha pogut observar aquesta passada nit a la mateixa plaça de l’Ajuntament de València.

Diuen que la música ens acompanya en tots els moments, siguen bons o dolents, i hui aquest art no podia faltar, i menys a València. Una terra de música i poesia que s’ha palpat a la mateixa plaça ha donat començament a l’acte al voltant de les 21.30h amb els versos del rapsode valencià Vicent Camps recitant "Cant de primavera", del poeta valencià Marc Granell donant pas així a Mahler, Verdi, Bizet, Mascagni, Elgar i Barber que han estat presents al mateix homenatge gràcies a l’Orquestra de València i la sentida veu de la cantant solista del Cor de la Generalitat, Carmen Avivar, posant una càrrega emocional a un emocionant Cant dels Ocells de l’òpera Otello de Verdi.

Baix la façana de l’Ajuntament il·luminada de blanc juntament amb les façanes dels edificis de Correus, Ateneu Mercantil i el Rialto s’ha mostrat una imatge unitària de respecte i distinció a les víctimes de la pandèmia i als servicis essencials.

Al solemne acte ha assistit la corporació municipal de l’Ajuntament de València així com el seu alcalde Joan Ribó, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, així com el president de la Generalitat Ximo Puig, qui abans ha atés els mitjans i ha comentat que "és un homenatge ben pensat per a tota la ciutadania perquè aquesta pandèmia ens ha afectat d’una manera extraordinàriament greu a totes i tots", al que prosseguia que "és un record a totes aquelles famílies que han sofert en primera persona la desaparició de certs volguts i també eixe reconeixement a tots aquells que han donat la cara per tots".

"Hui hem de mantenir per tots els que són homenatjats, en tota fortalesa i convicció, allò que les autoritats sanitàries ens diuen que hem de fer", assegurava un Ximo Puig emocionat i ferm.

Per la seua part, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que este acte cívic era necessari. "Són persones que ho han passat en una situació de soledat terrible i moltes vegades els seus familiars no han pogut acomiadar-los en el soterrament per les normes molt estrictes que es van establir", apuntava Ribó als mitjans abans de l'inici de l'acte.

Sonava Ave Maria de Verdi Otello quan la plaça es fonia en un càlid, però al mateix temps, fred respecte per totes les tristes pèrdues personals causades per la COVID-19. Un acte que ha deixat una plaça completament muda i on sols es respirava solidaritat i afecte però també un minut de silenci sols trencat per la música, la poesia i un total de set disparades llançades des de la plaça de l’Ajuntament i altres 39 des de diferents punts del terme municipal. Tot açò en agraïment als serveis que han estat a primera fila de la pandèmia i en record, homenatge i solemnitat per 1432 persones que ja no estan.

Així va ser l'homenatge a les víctimes del covid-19 a València en imatges

Destacats