"Si Sanitat necessita més espais per a la vacunació, l'Ajuntament de València l'estudiarà"

”Algunes comissions falleres han posat a la disposició de Sanitat els casals perquè els utilitze com a espai logístic o per a vacunació”

Guardar

Plaça Ajuntament de València - Xisco Navarro
Plaça Ajuntament de València - Xisco Navarro

La Comunitat Valenciana està vivint una situació crítica. Per primera vegada, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants va superar els 1.000 casos, però, a més, la pressió hospitalària continua creixent. Des dels diferents ajuntaments no sols es treballa per controlar el compliment de les noves restriccions, anunciades aquesta setmana pel president de la Generalitat, Ximo Puig, sinó que, a més, demanen a la ciutadania responsabilitat per a superar aquesta tercera ona.

De fet, l'alcalde de València, Joan Ribó, feia una crida als valencians i valencianes perquè "s'autoconfinen al màxim de les seues possibilitats". "Les gràfiques reflecteixen una situació als hospitals i un nombre de persones mortes que descriuen una situació alarmant i, per tant, hem de posar tot el que estiga de la nostra part", apuntava.

I precisament en això estan treballant. Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, "des del principi de la pandèmia, sempre hem treballat amb possibles escenaris, que ha suposat, en molts casos, treballar dia a dia en funció de l'evolució de la pandèmia. D'una banda, hem anat adaptant l'organització municipal, però, a més, hem posat en marxa diferents resolucions per a protegir la plantilla de treballadors i treballadores".

En aquest sentit, ja des del mes d'octubre, un terç de la plantilla va començar a teletreballar i, el 13 de gener, "traiem una altra resolució en la qual altres dos terços del personal començaven a teletreballar. I això ho fem per a reduir la mobilitat i, per tant, establir mesures que ens ajuden a contenir el pic de contagis que tenim a la ciutat de València".

Una mesura a la qual se li sumen moltes altres com la instal·lació de mampares, la senyalització de recorreguts, la instal·lació de contenidors de mascaretes i guants... "Les dades ens mostren que totes les accions que hem dut a terme per a contenir els contagis han funcionat. I és que, en un percentatge molt alt, els casos positius que s'han registrat a l'Ajuntament s'han originat en entorns socials, i no en el laboral".

Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut un total de 246 casos positius a l'Ajuntament de València, molts dels quals ja s'han negativitzat. Per descomptat, l'increment observat en tot el territori espanyol també s'ha produït des de mitjan desembre en el consistori, passant de 23 positius la vespra de Nadal a 62 la setmana passada. A més, en el servei municipal amb més personal, el de Policia Local, s'ha passat de 10 positius el dia 24 de desembre a prop de 24.

"Hem posat en marxa totes les mesures preventives de seguretat i organitzatives necessàries per a fer de l'Ajuntament un espai segur per a totes i tots", ha destacat Notario, que ha recordat que han teletreballat empleats i empleades que pertanyien a grups de risc o tenien a majors o menors a càrrec durant tot aquest període possibilitant que feren el seu treball en modalitat no presencial i facilitant la conciliació familiar. A més, ha detallat que cap treballador o treballadora ha hagut de treballar sense el seu EPI reglamentari, havent-se atés totes les peticions raonades de caps de servei. En aquest sentit ha especificat que s'han distribuït 116.582 mascaretes FFP2 i 782.780 mascaretes quirúrgiques.

"A la disposició de la Conselleria de Sanitat"

Respecte a la petició de la líder del Partit Popular, M.ª José Catalá, per a la cessió d'espais municipals per a la vacunació contra la Covid-19, Notario ha assenyalat que "estem a la disposició de la Conselleria de Sanitat. De moment, no ens ha sol·licitat la cessió de cap espai, però si fos així, per descomptat que l'estudiaríem"

Així mateix, ha explicat que "estem fent un treball de mediació amb les agrupacions falleres, ja que hi ha algunes que han oferit els casals perquè Sanitat els puga utilitzar tant com espai logístic, per a la vacunació...". "Des de l'Ajuntament sempre ens hem posat a la disposició de la Conselleria per a ajudar a combatre al virus", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats