Servicis Socials aconseguix la inserció de 1.202 persones vulnerables en empreses privades des de 2019

Guardar

1210 Balanç inserció sociolaboral
1210 Balanç inserció sociolaboral

La regidora de Servicis Socials i d'Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha fet entrega dels diplomes del curs de reposadors i de monitors de menjador que han realitzat un total de 30 persones en situació de vulnerabilitat i en estat d'atur. Segons ha explicat, "des de Servicis Socials formem a aquestes persones en diferents matèries i treballem braç a braç amb l'empresa privada perquè després els contracte. És una fórmula senzilla que està tenint una gran acceptació, ja que des de 2019 hem inserit laboralment a 1.202 persones que havien acudit al seu Centre Municipal de Servicis Socials".

Algunes de les firmes que col·laboren en la inserció laboral del programa de l'Ajuntament "València Inserta" són Norauto, Herbolari Navarro, IDCQ Hospitales, Five Guys, Leroy Merlin Burjassot, Agricultores de la Vega, CLECE, Eulen, OSAG Reintegra o Neteges Amparo Cifuentes, el que ha permés la contractació de més de 1.200 persones aturades i en situació de vulnerabilitat des de 2019, uns índexs d'inserció laboral dels cursos que superen el 40%.

Isabel Lozano ha explicat que "en el moment actual, hem de dirigir les accions de prospecció als sectors amb majors ofertes de contractació, com el sector sociosanitari (a través de la realització de cursos de Certificat de Professionalitat d'Atenció Sociosanitària), sector de neteja i desinfecció, etc. Per aquest motiu, s'han anat adequant les tasques de sondeig d'empreses interessades a aquests sectors i hem anat ampliant la formació dels usuaris en aquest sentit per adequar-les a les demandes canviants de mercat".

A més, la regidora ha confirmat que "s'estimulen actuacions específiques per a la incorporació al mercat de treball de les persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys". Així, "el treball se centra a fomentar mesures per a l'ocupació i la contractació d'aquest col·lectiu, mitjançant acords amb empreses, reciclatge professional de les persones, millora d'ocupabilitat i reducció dels temps en atur mitjançant la primerenca reincorporació al mercat de treball", ha dit Lozano.

INCREMENT DE VORA UN 400% A LES ENTITATS SOCIALS QUE FOMENTEN LA INSERCIÓ SOCIOLABORAL

La responsable de Servicis Socials ha donat a conéixer també que "el govern de Joan Ribó ha incrementat en vora 400.000 euros les subvencions nominatives destinades a la inserció sociolaboral en la ciutat de València. Així, mentre en 2015 es van destinar uns 100.000 euros a aquesta matèria a les entitats APIP Acam i Alanna, en el pressupost de 2021 contempla una subvenció de 500.000 euros, un augment de vora el 400%. Açò se suma a l'increment d'un 100% per al 2021 de les subvencions nominatives a Casa Caritat i Sant Joan de Déu respecte a l'any 2015", ha explicat.

Destacats