Segueix l'alerta roja a la Comunitat Valenciana per pluja i neu

Guardar

img_3414
img_3414

L’Agència Estatal de Meteorologia té declarada l’alerta roja per a hui, el dissabte serà de risc important (alerta taronja). La cota de neu, que al principi de l’ona de fred se situava en els 600 metres ha baixat a nivell del mar. A partir de demà divendres la cota de neu se situarà en els 300-400 metres i a poc a poc anirà ascendint fins als 600-800 pel que s’espera que les majors nevades i concentració de neu es done en cotes altes.

El trastorn que genera el vent, puja i neu en forma de temporal és tal que en molts municipis se suspenen les classes dels centres educatius, fins avui ja són 80.000 alumnes (uns 192 centres) els que no tenen classe fins que no finalitze el temporal. I també es pateixen corts en carreteres en quedar impracticables per la neu o bé es fa obligatori l’ús de les cadenes com en l’A3.

mapa-alertaDes de les institucions s’està treballant amb tots els mitjans possibles per a normalitzar la situació en la mesura del possible. Per açò, els equips de l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València treballen amb tots els mitjans al seu abast, especialment en la demarcació de l’Alcúdia de Crespins, en la qual romanen tancades 10 carreteres. El dispositiu especial de la Corporació provincial inclou 200 tones de sal, 20 vehicles i un equip de 400 persones, inclòs efectius de les brigades de Divalterra. “El temporal està sent molt fort, per la qual cosa s’està procedint al tancament de vies per precaució per a evitar majors incidències”, ha destacat el diputat Pablo Seguí després de desplaçar-se a Moixent i Fontanars dels Alforins, per a supervisar i coordinar els treballs en les vies. De fet, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha avançat el seu viatge de tornada de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, per a poder seguir de prop l’evolució del temporal en les comarques valencianes.

En estos moments continuen tallades al tràfic: la CV-584, d’Énguera a Cases de Benalí; la CV-589 de Moixent a CV-590; la CV-794 de Bocairent a Alcoi; la CV-652 de Moixent a Fontanars dels Alforins; la CV-654 de Fontanars dels Alforins a CV-652; la CV-651 de Moixent a Aielo de Malferit; la CV-657 de Moixent a Beneixama; i la CV-655 I CV-656 de Fontanars dels Alforins al Pou Clar. A més, també està tancada per inundació la CV-673 de Bellreguard a la CV-670. En la comarca del Valle d’Aiora-Cofrents hi ha tres vies en les quals s’ha de circular amb especial precaució: La CV-436 en l’accés a Sant Benito des de la N-330; la CV-437 en l’accés a Alpera des de la N-330; i la CV-441 de Xarafull a la CV-440.

Destacats