Se celebraran ofrenes de flors en les parròquies i la peregrinació del “Maremòbil” en Falles

L'arquebisbat ha garantit a Sanitat que el vehicle no es pararà assistència limitada en les ofrenes

Guardar

Maremovil Peregrinación València
Maremovil Peregrinación València

Finalment, amb motiu de les Falles hi haurà ofrenes de flors en les parròquies, en concret per la festa de San José, i també se celebrarà la peregrinació de la Verge dels Desemparats amb el "Maremòbil". Així, per a poder garantir el compliment de totes les mesures sanitàries, aquest vehicle no pararà mai, com sol ser costum, i quant a les ofrenes l'assistència serà limitada.

El Vicari general de la diòcesi de València, Vicente Fontestad, ha confirmat a través de l'agència Avan aquesta notícia després de la reunió celebrada aquest matí amb la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro.

Respecte a les ofrenes de flors, el Vicari general ha mostrat a la secretària autonòmica les directrius amb les quals s'ha organitzat en totes les parròquies de la diòcesi, que en la pràctica suposen una ofrena individual o en xicotetes unitats familiars, de forma escalada i ordenada en totes les parròquies del 14 al 19 de març.

Com ha assenyalat Vicente Fontestad, "en alguns casos serà ofrena de flors, en uns altres només serà una oració i en algunes parròquies com a Torrent, Picanya i Paiporta, segons han indicat els seus rectors, s'emportaran aliments per a l'atenció de Càritas als més afectats o en situació de vulnerabilitat per la pandèmia". En tots els casos, els rectors de la diòcesi de València tenen la instrucció, que ha conegut la secretària autonòmica, perquè es depositen les ofrenes "en un lloc habilitat, amb ordre i en escalada ordenadament".

L'organització prèvia en les parròquies durant sis dies, "permet que es puga desenvolupar aquesta iniciativa sense problemes, com ha vingut succeint amb les celebracions i activitats parroquials de manera exemplar des que fa un any es va iniciar la pandèmia, en la qual l'Església valenciana ha respectat permanentment les instruccions de les autoritats sanitàries, mantenint totes les mesures de seguretat i aforament en els temples. D'igual manera, es procedirà en aquests dies".

Quant a la celebració de San José, el 19 de març, el Vicari general ha incidit en què aquesta festa es mantindrà amb la celebració de la missa en la Catedral, amb l'assistència de la mínima representació, aforament i envoltat de les més estrictes mesures de seguretat.

Respecte al recorregut en "Maremòbil" previst per als dies 15, 16 i 17, el Vicari general ha incidit a aclarir que "discorrerà en trànsit permanent i que mai es van plantejar parades", enfront del que es podia haver interpretat. Així, ha reafirmat que el "Maremòbil" es traslladarà a residències, hospitals i cementeris, llocs de major sofriment per a les famílies, precisament per a evitar visites a la Verge. Aquesta qüestió ha quedat aclarida, segons el Vicari general que ha insistit que "no s'adonarà de quins llocs ni quin itinerari" inclourà el recorregut que, en tots els casos, serà sense parades".

A més, ha afegit que "el primer dia del recorregut, el dilluns 15, es mantindrà posteriorment una reunió i segons haja resultat s'avaluarà continuar amb la iniciativa o no".

Finalment, el Vicari general ha assenyalat que "els bons ciutadans saben distingir que estem en temps de pandèmia i, igualment, des de l'Església mantenim l'exigència de protegir-nos i protegir en aquests temps; és per això que totes les accions estan regulades i ordenades, perquè aquesta celebració siga diferent i sense risc per a ningú".

Destacats