Sant Joan de Déu informatitza catorze habitatges d'inserció per a persones sense llar a València

Guardar

Sant Joan de Déu 3
Sant Joan de Déu 3

Sant Joan de Déu compta a València amb 14 habitatges dedicats a la inserció de persones sense llar. Els pisos disposen des d'aquest mes d'ordinadors i connexió a internet. A partir d'ara, les persones usuàries dels habitatges han guanyat autonomia i connectivitat gràcies a aquests equips donats per l'ONG Dream IT, amb seu a l'Alfàs del Pi.

El tècnic d'Inserció Laboral de Sant Joan de Déu València, Alberto Quiles, destaca que la instal·lació dels ordinadors en els habitatges "ens permet continuar avançant en el pla d'alfabetització digital de les persones usuàries. Un aspecte essencial hui dia, ja que gran part de les gestions administratives, formació i la cerca d'ocupació són totalment online. Tindre l'ordinador a casa redunda en una millora de la seua autonomia".

Fins a l'esclat de la pandèmia les persones usuàries rebien formació al Centre Ocupacional de Sant Joan de Déu però la situació va obligar a reduir les visites ateses les noves normatives sanitàries. De manera que la instal·lació dels ordinadors ha suposat un gran avanç per a les persones residents. Gràcies als equips informàtics poden confeccionar el currículum, buscar treball online i realitzar un altre tipus de gestions administratives des de casa.

Des de Dream IT, la seua fundadora, Mona Biegstraaten, ha destacat el treball de Sant Joan de Déu i ha posat l'accent en la importància de la digitalització en la integració de les persones sense llar. "Gràcies a Sant Joan de Déu per ajudar tantes persones a tindre una segona oportunitat i donar-les suport a fer el salt a l'era digital des de la dignitat i l'educació. Junts som un, la il·lusió i la passió ens inspiren a ser millors i treballar amb el cor".

La solidaritat continua sent necessària

"Volem agrair a Dream IT la seua col·laboració, en particular a la seua fundadora i el seu responsable de tecnologia, Jaime Díaz-Casanova. La donació dels ordinadors facilitarà el procés encaminat a la inserció sociolaboral de les persones usuàries", ha explicat la directora de Sant Joan de Déu València, Isabel Tortajada.

"Col·laboracions com aquesta posen en valor la solidaritat de persones vinculades al món empresarial. Un suport que demostra l'impacte positiu del treball conjunt i la creació d'aliances entre el món de l'empresa i el sector social. Dream IT és un exemple de compromís i col·laboració".

Destacats