Sanitat confirma el brot epidèmic a Rafelbunyol i xifra en set els casos confirmats

Guardar

fotonoticia_20200624190214_1920
fotonoticia_20200624190214_1920

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat l'existència d'un brot en la localitat valenciana de Rafelbunyol (València) i ha elevat a set els casos confirmats actius de Covid-19.

Segons han explicat des d'aquest departament en un comunicat, Salut Pública va iniciar una investigació de tres casos, membres d'un mateix nucli familiar, que presentaven infecció activa per coronavirus. Aquesta investigació va portar a estudiar possibles contactes en l'empresa on treballen.

En concret s'han realitzat proves PCR a 349 treballadors d'aquesta empresa, situada a Rafelbunyol. Després de l'estudi i comprovacions de cada mostra, Salut Pública ha pogut comprovar que 345 han donat resultat negatiu i, aquest mateix dimecres, saber que existeixen quatre casos amb infecció activa, per la qual cosa confirma que existeix un brot epidèmic amb un total de set casos, inclosos els tres membres de la unitat familiar, per la qual es va iniciar l'estudi i seguiment.

Des de Salut Pública han confirmat que continuaran realitzant investigacions en alguns d'aquests casos per a confirmar la seua capacitat de transmissió. També està previst realitzar PCR a al voltant de 100 treballadors més.

Les primeres estimacions epidemiològiques apunten cap a un baix índex de transmissió, però es considera oportú continuar realitzant PCR per a poder descartar més casos en tota aqueixa àrea de treball.

Tant a l'empresa com al seu servei de prevenció de riscos laborals se'ls ha reiterat indicacions, al costat de l'estratègia de prevenció del Ministeri, com que davant un cas sospitós nou, se li realitzarà una PCR en les primeres 24 hores.

Igualment, es considera cas sospitós a qualsevol persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda d'aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre altres, amb febre, tos o sensació de falta d'aire. Altres símptomes com l'odinofagia, anòsmia, agèusia, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre altres, poden ser considerats també símptomes de sospita d'infecció per SARS-CoV-2.

A més, també han subratllat que tots els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l'espera del resultat de la PCR i s'iniciarà la cerca dels seus contactes estrets. Per a la reincorporació al seu lloc de treball serà necessària la realització d'una PCR, a més de la resolució de símptomes almenys 3 dies abans, i amb un mínim de 10 dies des de l'inici dels símptomes.

Així mateix, han assenyalat que és important que quan un treballador tinga simptomatologia no acudisca a treballar i el pose en coneixement del seu centre d'atenció primària o el seu servei de prevenció. Les persones en aïllament per contacte estret hauran de complir el període d'aïllament estipulat pel protocol del Ministeri de Sanitat i no podran acudir al treball fins que aquest aïllament siga alçat pel seu centre d'atenció primària o el seu servei de prevenció.

Finalment, des de Salut Pública han ressaltat que en cap cas les persones a l'espera del resultat de les proves haurien d'anar a treballar.

COMUNICAT DE L'EMPRESA

En un comunicat d'aquest dimarts a la nit, l'empresa en la qual s'han realitzat les proves, del Grup Uvesa, un dels principals productors de pollastres a escala nacional, va confirmar un total de sis casos positius de Covid-19 en les seues instal·lacions de la localitat valenciana de Rafelbunyol.

En concret, la signatura assenyalava que la secció d'Epidemiologia del Centre de Salut Pública de València va realitzar proves PCR a la major part de la plantilla d'aquesta planta de Rafelbunyol, concretament a 400 empleats del total de 646, i com a resultat es van trobar sis positius.

Així mateix, la companyia ha indicat que tots els contagiats són asimptomàtics i es troben actualment en quarantena.

L'empresa ha destacat que des de l'inici de la pandèmia, ha implementat "nombroses mesures i iniciatives relacionades amb la prevenció i seguretat dels treballadors" i que "totes aquestes mesures són fruit del consens i, per tant, han sigut acordades amb els representants dels diferents comités d'empresa".

Així mateix, han posat en relleu que compten igualment amb l'aprovació de les Conselleries de Sanitat de les Comunitats Autònomes en les quals Uvesa té instal·lacions i presència.

Arxivat a:

Destacats