Sandra Gómez presenta el projecte de creació d'entorns escolars segurs

De moment, la vicealcaldessa ha confirmat la participació de 19 col·legis en aquesta iniciativa

Guardar

Sandra Gomez Valencia
Sandra Gomez Valencia

La vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez ha anunciat una nova proposta amb l'objectiu de recuperar espais escolars segurs dins de la ciutat de València. Fins ara, 19 centres escolars han confirmat la seua participació pel que fa a aquest projecte, que està encara en una primera fase, i que compta amb un import inicial d'un milió d'euros.

La intenció per part de l'àrea d'Urbanisme és reduir la contaminació tant de l'aire com acústica i "garantir la seguretat i el dret a respirar aire net en eixos espais". Així, després de posar-se en contacte amb els col·legis interessats, es va fer un estudi minuciós des de l'ajuntament per a analitzar la manera de fer-lo, ja que cada col·legi està davant possibilitats diferents.

Segons estiga posicionat el centre educatiu, concretament per l'entorn que li envolta, es realitzarien una sèrie d'actuacions o no. Per exemple, en el CEIP Cervantes s'ha demanat una ampliació de voreres dins del que és l'entorn escolar. En altres col·legis com el de Benimàmet o el de la Fonteta es convertirà en zona de vianants alguns dels carrers d'accés. En definitiva, l'ampliació de les voreres i la conversió en zona de vianants dels carrers, així com la col·locació de zones d'arbratge o espais recreatius infantils, és la idea que ha anunciat Gómez per a tindre uns espais escolars segurs.

Si bé aquestes idees ja s'han començat a abordar amb 19 col·legis de la ciutat, Sandra Gómez aclareix que "aquesta és una primera fase", però que "volem anar una mica més enllà, perquè encara tenim marge per a continuar millorant en entorns escolars". Per això, la vicealcaldessa ha volgut anunciar que licitaran la contractació d'un pla d'entorns escolars segurs que "analitze les possibilitats de cadascun dels col·legis de la ciutat de València".

Gómez ha destacat que això respon a iniciatives d'alguns col·lectius. "Cada vegada són més els pares i mares de tota Espanya que secunden això perquè el disseny urbanístic a les ciutats prioritze elements de conversió en zona de vianants de la ciutat", ha assenyalat Gómez. Segons la vicealcaldessa, l'ajuntament aposta per un pla que englobe tots els col·legis d'educació infantil i secundària de la ciutat per a millorar "la seguretat viària i la salut dels més xicotets".

D'altra banda, en aquesta línia de recuperació d'espai públic, la responsable de l'Àrea d'Urbanisme de València ha comentat que en cinc anys, "hem recuperat més de 122.000m2 per a la ciutadania, l'equivalent a 17 camps de futbol, i ho hem fet en tots els districtes de la ciutat".

Arxivat a:

Destacats