S'inicia la instal·lació de les plaques solars en les pèrgoles de la plaça de Bruges

Guardar

Palmeres  de la plaça Ciutat de Bruges
Palmeres de la plaça Ciutat de Bruges

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que al llarg d'aquesta setmana està prevista la instal·lació de les plaques solars sobre les pèrgoles instal·lades a la plaça de Ciutat de Bruges amb les quals es generaran més espais d'ombra. "Este cap de setmana celebràvem la recuperació de la plaça de Ciutat de Bruges i la plaça del Mercat, on ja vam poder gaudir dels primers concerts i donar ús al nou espai públic, i hui puc anunciar que queda molt poc perquè s'instal·len les plaques solars en la zona d'ombra de la plaça de Ciutat de Bruges i puguem veure-la acabada completament", ha manifestat Gómez durant la visita que ha realitzat a la Fira d'Artesania de la Primavera.

La titular de Desenvolupament i Renovació Urbana ha subratllat que el 95% de l'obra de recuperació de la plaça del Mercat i de Ciutat de Bruges està acabada. "Està pràcticament acabada, a penes hi ha espais marcats per les obres. Ja quasi no queden espais tancats i el 95% de la plaça està lliure, llesta per gaudir i perquè tant els valencians i valencianes com els que venen a visitar-nos puguen veure la gran transformació que ha viscut aquesta zona de la ciutat. Una zona que, per cert, va lluir molt bé el dia de la Mare de Déu quan va passar la processó i la gent va poder veure el canvi notable que ha experimentat tota aquesta zona", ha continuat.

L'edil ha realitzat aquestes declaracions un dia després que finalitzara la IV edició de la Valentina, una trobada ciutadana al voltant de l'urbanisme en la qual enguany s'han exposat 15 projectes de regeneració urbana que es desenvoluparan en els pròxims mesos a la ciutat i que se sumaran a les diferents actuacions executades dins de l'estratègia "València, Ciutat de Places", que ja ha permés recuperar més de 120.000 metres quadrats d'espai públic des de 2015.

La Valentina enguany, a més, ha visitat Nou Moles i Torrefiel on, a més de reconéixer les associacions, comerços i persones que construeixen barri, s'han exhibit els principals projectes de recuperació de l'espai públic.

Igualment, en el marc de la Valentina, s'han desenvolupat dos fòrums per analitzar tant les línies estratègiques sobre la ciutat construïda com la visió innovadora que s'està impulsant per generar un model de ciutat 15 minuts, que pretén ser també una base per fonamentar "eixa ciutat que reté i atrau talent". En el primer dels fòrums, la responsable municipal va presentar les línies d'actuació estratègiques de l'urbanisme a la ciutat, que es corresponen amb el planejament, la regeneració urbana i la requalificació de l'espai públic. En la primera d'elles, la que fa referència al planejament, la vicealcaldessa va incidir en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que s'està desenvolupant des de 2016 i a través de la qual es va decidir renunciar a nou sectors urbanitzables que estaven previstos i, al mateix temps, protegir l'horta que envolta la ciutat, "el nostre major valor històric, paisatgístic i productiu", mitjançant el Pla d'acció territorial de l'Horta. Aquesta redefinició dels límits de la ciutat, va remarcar, va suposar una aposta per millorar la ciutat construïda mitjançant un model de ciutat 15 minuts, on totes les persones puguen disposar de tots els servicis bàsics a una distància mínima.

En el segon fòrum realitzat en el marc de la Valentina, sobre la visió innovadora de la ciutat, la vicealcaldessa va exposar el treball que es desenvolupa des de la seua regidoria per generar un model de ciutat 15 minuts. Un model que, ha apuntat, "desenvoluparà a Vara de Quart el districte tecnològic que actuarà de motor econòmic de la ciutat" i que permetrà a València "atraure talent i liderar la revolució de la indústria del coneixement".

Gómez va debatre amb el redactor de l'estudi que permetrà reconvertir un polígon industrial de Vara de Quart en un barri tecnològic, Miquel Barceló, qui va reivindicar la necessitat de crear entorns urbans propicis per atraure talent, generar riquesa i qualitat de vida. La conferència formava part de les activitats en el marc de la Valentina i va ser moderada per la presidenta del Col·legi d'Arquitectes, Marina Sender.

La regidora Sandra Gómez va recalcar que diferents espais com "La Marina, el Campus de Vera, els Poblats Marítims o Vara de Quart s'han configurat com una xarxa d'enclavaments tecnològics complementaris entre si". D'entre ells ha destacat el polígon Vara de Quart, el qual, segons ha assegurat, "està cridat a ser un dels grans projectes de futur de la nostra ciutat".

Arxivat a:

Destacats